Ве заинтригираат сметките, елементите на билансот на состојба и се што е поврзано со сметководството и се стремите да следите курс во оваа област. Сепак, веќе имате многу зафатен живот. Со вашата работа или стажирање, децата или вашите хоби, немате доволно време да патувате на факултет, да ги добиете потребните теоретски лекции. Она што ви треба е да го имате своето обука за сметководство од далечина, а токму во оваа статија ви објаснуваме кои се предностите на овој метод.

Обука за сметководство од далечина: како функционира?

Имајте патека на учење додека работи е нешто вообичаено овие денови. Сепак, ограничувањата со кои се соочуваат работниците при следењето на курсот лице-в-лице се многубројни и ги тераат веднаш да ја напуштат оваа идеја за одење на универзитет, особено:

 • проблеми со патувањето поврзани со транспортот и сообраќајниот метеж;
 • неусогласеност помеѓу часовите на часовите и оние на работата на лицето;
 • бројот на места не многу висок во курсот лице-в-лице.

За среќа, во денешно време постои начин да се учи од далечина компатибилен со животот што го водат студентите, особено:

 • кореспонденција студии;
 • онлајн студии.

Исто така, lОнлајн студиите се подобар избор, кој ги користи предностите на технолошкиот развој и предностите на Интернетот. Ова е причината зошто тоа е најпосакуваниот избор од студентите за учење на далечина. Така, универзитетските установи нудат пристап до платформи за онлајн курсеви за сметководство. Овие ви даваат шанса да добие диплома по сметководство, и поврзани занаети како што се:

 • асистент за сметководство;
 • сметководител ;
 • сметководител специјализиран за финансии и сметководство;
 • асистент за сметководство;
 • Внатрешен ревизор;
 • даночен специјалист;
 • Финансиски советник.

Покрај тоа, овие курсеви кои се во форма на видеа или PDF, редовно се ажурираат од претпријатијата. Ова е за да се осигури дека стекнатите знаења и вештини се на агендата, притоа избегнувајќи ги тешкотиите со кои се соочуваат студентите за време на нивните патувања на колеџ. Од друга страна, треба да се напомене дека овие курсеви водат до признати сертификати и дипломи кои помагаат да се да ја оживее неговата кариера или дури и да ја пренасочи.

Кои се придобивките од сметководството за учење на далечина?

Учењето од далечина ви дава можност да правите работи со темпо што го сакате. Навистина, не е лесно да се води професионален или родителски живот додека се жонглираат универзитетските студии. Но, благодарение на онлајн обуката, ќе имате можност да имате курсеви компатибилни со вашиот распоред.

Дополнително, учењето преку Интернет, исто така, ги избегнува тешкотиите на кои се среќаваат за време на курсевите лице-в-лице. Особено патувањата кои се долги и часовите кои не се совпаѓаат помеѓу студиите и животот на возрасните.

Благодарение на учењето на далечина, ќе имате пристап до квалитетна обука за сметководство, и ќе уживате во лекциите преку апликациите на вашиот пренослив микрофон или паметен телефон. Овој многу флексибилен метод за обука им овозможува на вработените да ги продолжат своите студии. Ова со цел да бараат повисоки позиции, и да ги подобрат своите знаења и вештини без да мора да ги напуштат нивните сегашни позиции.

Конечно, бидете свесни дека ќе имате можност да ги контактирате вашите наставници преку пораки за да добиете какви било одговори или појаснувања.

Обука за сметководство на далечина: училиште и MOOC

За да имате обука за сметководство преку Интернет, ќе имате избор помеѓу онлајн училишта и MOOCs.

CNFDI (Национален центар за далечинско образование)

Ова приватно училиште, создадено од 1992 година, кое има 30-годишно искуство, има повеќе од 150 обучени ученици, вклучително и 95% се задоволни. Во однос на сметководството, ви овозможува да имате обука за сметководство и деловен менаџмент (гранка А или Б), сметководство за сметководство на компјутерско небо (вклучено: комплетен sky pack).

Ова училиште се наоѓа на 124 Av. du Général Leclerc, 91800 Brunoy, Франција. Да контактира, јавете се на +33 1 60 46 55 50.

MOOC (масивен отворен онлајн курс)

Од англиски, Масовни отворени онлајн трки, ова се курсеви до кои секој може да пристапи со регистрација. Овие интерактивни курсеви се развиени од престижни универзитети како што е Харвард. Тоа обезбедува пристап до поевтина обука, и повеќе или помалку флексибилни, покрај тоа тие се структурирани во периоди на учење.