Le медицинско-социјалниот сектор е сектор кој многу години регрутира, и кој нуди многу перспективи и можности за развој, без разлика дали работите во приватна или јавна структура. Не е доволно да се биде лекар или медицинска сестра за да се работи во болница, клиника или медицински центар, бидејќи таму е можно да се работи и како Медицински секретар. За да се стекнете со оваа титула, можно е да следите онлајн курс за обука кој не трае повеќе од една година. Ако сте заинтересирани, сигурно се прашувате каде да ја однесете оваа обука? Следете не.

Едукател: референтна онлајн обука

Ако сакате да работите во болница или да вежбате, како медицинско-социјален помошник секретар, можно е да се однесуваат на ова учење на далечина што се прилагодува на вашето темпо и каде што ќе бидете придружувани на најдобар можен начин.

Условите за пристап до оваа онлајн обука се:

  • да има најмалку 16 години;
  • да има степен на образование од ниво 3;
  • да има малку работно искуство.

Затоа, оваа онлајн обука се користи за да се подготват студентите за професионалниот тест за да станат медицинско-социјален помошник секретар.

На овој начин ќе можетедобредојде и поддршка, административно, пациентите, како и помагање на тимовите за комуникација во организацијата каде што работите. Исто така, ќе се најдете како обработувате датотеки и координирате различни операции кои се поврзани со пациентот.

Оваа онлајн обука се изведува целосно од далечина, така што нема да морате да патувате и можете да ги прилагодувате часовите според вашиот личен распоред.

Ако одите таму со ниво 3 кога ќе ја започнете оваа обука, ќе излезете со ниво 4 што е еквивалентно на бакалауреат.

Друга предност на оваа обука е тоа што начините на финансирање може да се вршат на два различни начини: од една страна, постои стандардното финансирање кое се врши од 38,99 € месечно, што е еднакво вкупен износ од 2 €. Од друга страна, можно е да се помине од CPF кој целосно ја финансира вашата обука за да станете лекарски секретар, под услов да имате доволен биланс.

Cnfdi: обука со опција за стажирање лице-в-лице

Ако ја земете оваа онлајн обука за да станете Медицински секретар, ќе можете да станете десна рака за сите лекари и професионалци во областа на здравството. Дополнително, оваа обука нуди можност за практикување лице в лице, што е високо препорачливо во оваа област за стекнување искуство.

За да пристапите до оваа онлајн обука, важно е да имате ниво на училиште од трето до терминал. Целта на овој курс за учење на далечина е да ги совлада медицинските термини, како и основите на болничкото право и здравствените установи. Исто така, ќе научите како се одвива социјалната и здравствената организација на болница или ординација.

Cned: Националниот центар за учење на далечина

Обуката е отворена за целата јавност и можно е пријавување во секое време од годината, што значи дека можете лесно да се прилагодите според вашиот распоред.

Оваа обука трае 303 часа ако ја изберете само опцијата за учење на далечина. Ако на ова се додаде и практично стажирање, обуката се крева во 338 часот. Се разбира, можно е да се менува според вашето темпо на работа, па дури и можно е да се започне на а забрзана обука доколку е потребно.

Во зависност од вашиот работен план, можете да изберете помеѓу два курса за обука: од една страна, класичниот тренинг кој е 6 часа неделно и трае 12 месеци, а од друга страна забрзаниот тренинг кој е 12 часа неделно и кој е распореден на 6 месеци.

Треба да знаете дека оваа обука не бара никакви предуслови бидејќи тоа е обука за возрасни и дека ве подготвува на комплетен начин да работите и да се развивате во болничкиот сектор,без разлика дали е приватен или јавен.

Што се однесува до цените и програмата што се предава, треба да поминете низ креирање на сметка на страницата за да имате информации, бидејќи тие ќе бидат прилагодени на вашиот профил, а не на општ начин. Сепак, не грижете се за плаќањето бидејќи тоа се врши на лесен и безбеден начин.