Приказната започнува лошо, со економско отпуштање што го става Тиери против неговата волја на пазарот на трудот по дванаесет години поминати во одделот за маркетинг на мултинационална, прво како асистент за маркетинг и комуникација, а потоа како шеф за комуникација на компанијата. Потоа му става на дело на Тиери пресврт од 180 °, што тој не го очекуваше: (скоро) без да го забележи, тој ќе стане шеф на неговата компанија.

Тоа е деловна реалност, сепак, класична, но сепак толку непријатна кога ќе се соочите со тоа: да бидете технолошки вишок од економски причини кога дотогаш „сè беше лесно“. Тиери, млад околу триесет години, не беше исклучок. Пред 3 години, тој, како и неколкумина негови вработени, претрпе последици од планот за преструктуирање инициран од матичната компанија на неговиот работодавец, Греам и Браун (специјалист за внатрешен дизајн) чие седиште се наоѓа во Велика Британија.

Премин преку канцеларијата во Пле Емплои

Потоа за него се активира опцијата „CSP“, односно „Договорот за професионална безбедност“ што треба да го води кон преориентација прилагодена на неговиот профил. Тој го прифаќа, потоа е регистриран во регистрите Pôle Emploi и ги открива условите за ...

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Алатки за проектот: воведување - Поставување и финансирање на проект