Ви кажавме дека: за да иновирате треба да тргнете од голема идеја? Ова е погрешно, малку сам може да биде доволно и на крајот да доведе до голем проект. Ви кажавме дека: за да иновирате, треба да бидете креативни; дека само неколку поединци се? Ова е погрешно, постои колективна интелигенција и тоа е дури она што го карактеризира човечкиот ум. Дали ви е кажано дека за да иновирате треба да ризикувате? Воопшто не, понекогаш правиме големи иновации преку настојувањето да ги минимизираме ризиците. За да иновираш, ти треба диплома? Напротив, иноваторите се многу разновидни, тие доаѓаат од сите потекла. Значи, како да ги мобилизирате другите да ја развијат вашата идеја? Како да се тргне од идеја и да се развие? СО DIY! Отворете го комплетот за иновации, прекомпонирајте го вашиот проект користејќи ги неколкуте алатки што ви ги нудиме, добијте инспирација од актери сведоци што ги мобилизиравме за вас. Всушност, разум како во DIY, имате идеја и алатки ... Затоа започнете! Не останувајте сами, искористете ја колективната интелигенција што може да ве опкружи. Не планирајте, барајте, тестирајте, вратете се назад, почнете од почеток!

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Бесплатно иницирање Excel туторијал: откријте или ревидирајте ги основите