Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Еве сведоштво за невообичаена реализација, како по природата на промената, така и според младата возраст (27 години) на овој поранешен ученик на професионален договор од регионот на Париз. Откријте ја приказната на Андреа.

Андреа, твојата IFOCOP диплома е сè уште жешка, ако можеме така да кажеме.

Да, навистина, бидејќи ја завршив обуката во центарот IFOCOP Paris XIe пред неколку недели. Јас сум многу среќен што успеав да потврдам титула Извршен асистент и со тоа да иницирам професионално преквалификување.

Јас го имам твоето CV пред мене и гледам дека веќе си магистрирал да предаваш на колеџ и средно училиште. Исто така, се приклучивте на наставниот кадар две години. Зошто, толку брзо, вакво преквалификување после толку напор да ја добиете својата прва диплома?

Зошто да чекаме? Две години поминати настава беа доволни за да разберам дека таму нема да го најдам патот до професионалниот развој. Студирањето и подготвувањето за работа е една работа, тоа го прават и го доживуваат на дневна основа е друго. Јас не сум тип што треба да се дружам и да се жалам, па почнав да размислувам и за други опции. Зборував за тоа наоколу

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Регионални центри за одговор на сајбер инциденти: создавање структури во 7 региони