Бесплатна обука за Linkedin Learning до 2025 година

Ако сакате само да научите програмирање, овој курс е за вас. Програмерот ќе ве научи да програмирате на кој било компјутерски јазик. Ќе научите како да ја напишете вашата прва линија на код користејќи различни примери на основни концепти. Особено, ќе научите како да користите променливи за складирање и управување со податоци. Ќе научите како да додавате услови, да користите циклуси за повторување на операциите и да користите функции за повторно користење на кодот и подобрување на развојот.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→