Џоел Руел го претставува Тимс, новиот систем за комуникација и соработка од Microsoft. Во ова бесплатно видео за обука, ќе научите за концептите и карактеристиките на десктоп верзијата на софтверот. Ќе научите како да креирате и управувате со групи и канали, да управувате со јавни и приватни разговори, да организирате состаноци и да споделувате датотеки. Ќе научите и за функциите за пребарување, командите, поставките и прилагодувањето на програмата. На крајот на курсот, ќе можете да користите TEAMS за да соработувате со вашиот тим.

 Преглед на Microsoft TEAMS

Microsoft Teams е апликација која овозможува тимска работа во облакот. Тој нуди функции како што се деловни пораки, телефонија, видео конференции и споделување датотеки. Достапно е за бизниси од сите големини.

Тимови е апликација за деловна комуникација која им овозможува на вработените да соработуваат на лице место и од далечина во реално или речиси реално време на уреди како што се лаптопи и мобилни уреди.

Тоа е алатка за комуникација базирана на облак од Microsoft која се натпреварува со слични производи како што се Slack, Cisco Teams, Google Hangouts на пример.

Teams беше лансиран во март 2017 година, а во септември 2017 година Microsoft објави дека Teams ќе го замени Skype за бизнис онлајн во Office 365. Мајкрософт ги интегрираше функциите на Skype за бизнис онлајн во Teams, вклучувајќи пораки, конференции и повикување.

Канали за комуникација во Тимови

Социјалните мрежи на претпријатијата, во овој случај Тимовите на Мајкрософт, одат малку подалеку во структурирањето на информациите. Со создавање различни групи и различни канали за комуникација во нив, можете полесно да споделувате информации и да управувате со разговорите. Ова заштедува време на вашиот тим во наоѓање на информациите што им се потребни. Овозможува и хоризонтална комуникација, на пример, одделот за маркетинг и одделот за сметководство можат брзо да читаат информации за продажба или пораки од техничкиот тим.

За некои разговори, текстот едноставно не е доволен. Microsoft Teams ви овозможува да бирате со еден допир без да се префрлате екстензии, а вградениот IP телефонски систем на Teams го олеснува користењето на посебна апликација за телефон или паметен телефон. Секако, доколку сакате уште повеќе да останете во контакт со вашите колеги, можете да ја активирате функцијата за фотографирање. Видеоконференцијата ви овозможува да комуницирате пореално, како да сте во иста конференциска сала.

Интеграција со канцелариски апликации

Со неговото интегрирање во Office 365, тимот на Microsoft направи уште еден чекор напред и му дава важно место во својата палета на алатки за соработка. Канцелариските апликации што ви се потребни речиси секој ден, како Word, Excel и PowerPoint, може да се отворат веднаш, заштедувајќи време и овозможувајќи им на другите членови на вашиот тим пристап до документите во реално време. Има и апликации за соработка како OneDrive и SharePoint и алатки за деловна интелигенција како Power BI.

Како што можете да видите, Microsoft Teams нуди многу функции и изненадувања за да ви помогне да ги решите вашите тековни проблеми со соработката.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →