Оставка за заминување на обука: модел на писмо за оставка за старател

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Со ова поднесувам оставка од мојата позиција како асистент медицинска сестра. Навистина, неодамна бев примен да следам курс за обука што ќе ми овозможи да стекнам нови вештини во мојата професионална област.

Сакам да ви се заблагодарам за можноста што ми ја дадовте да работам во клиниката. Благодарение на ова професионално искуство, успеав да стекнам длабинско знаење за здравствената заштита, како и да ги развијам моите вештини во односот пациент-негувател. Благодарен сум и за позитивните работни односи што ги развив со моите колеги и претпоставени.

Свесен сум дека моето заминување на обука може да доведе до дополнителен обем на работа за моите колеги, но бидете уверени дека сум посветен на ефикасно предавање.

Ви благодарам повторно за можноста што ми ја дадовте и останувам на располагање за какви било прашања во врска со трансферот на моите должности.

Те молам, прифати господине, господине, мои најдобри почит.

 

[Комуна], 28 февруари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

 

Преземете „Модел на оставка-писмо-за-поаѓање-во-обука-грижач.docx“

Model-de-letter-de-resignation-pour-depart-en-formation-aide-soignante.docx – Преземено 808 пати – 16,59 KB

 

Оставка за подобро платена позиција: примерок од писмо за оставка за старател

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Со ова ве известувам за мојата одлука да поднесам оставка од мојата позиција како помошник на медицинска сестра во клиниката. Навистина, добив понуда за работа за позиција што ќе ми овозможи да имам корист од поатрактивна плата.

Би сакал да ви се заблагодарам за довербата што ми ја дадовте во текот на овие години поминати во основањето. Имав шанса да научам и развијам многу вештини во вашиот тим и многу ја ценам можноста што ми се даде да работам со такви компетентни и посветени професионалци.

Би сакал да ја истакнам важноста на искуството стекнато во текот на овие години во рамките на медицинскиот тим. Навистина, можев да ги применам своите вештини и знаења во пракса во различни ситуации, што ми овозможи да развијам голема разноврсност и солидна експертиза во грижата за пациентите.

Ќе дадам се од себе да обезбедам уредно заминување со предавање на палката на моите колеги пред моето заминување.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

 [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел-на-оставка-писмо-за-прилика-кариера-подобро-платен-помошник за медицинска сестра.docx“

Модел-на-писмо-оставка-за-можност за кариера-подобро платен-грижител.docx – Преземено 838 пати – 16,59 KB

 

Оставка од здравствени причини: примерок од писмо за оставка за асистент за медицинска сестра

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Ви ја презентирам мојата оставка од функцијата асистент на медицинска сестра во клиниката од здравствени причини кои ме спречуваат да ја продолжам мојата професионална дејност во најдобри услови.

Горд сум што работев во структура исто толку динамична и иновативна како вашата. Стекнав значајно искуство работејќи со пациенти и соработувајќи со сите здравствени работници.

Убеден сум дека вештините што ги стекнав во рамките на клиниката ќе ми бидат корисни во мојата идна професионална кариера. Убеден сум и дека квалитетот на грижата што ја давате на вашите пациенти ќе остане репер за мене.

Сакам да се погрижам моето заминување да се случи во најдобри можни услови и подготвен сум да работиме заедно за да ја олеснам транзицијата. Исто така, сакам да ве уверам дека ќе дадам се од себе за да обезбедат континуитет во грижата за пациентите што ми се доверени.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

  [Комуна], 29 јануари 2023 година

[Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

 

Преземете „Модел на оставка-писмо-за-медицински причини_caregiver.docx“

Model-de-letter-de-resignation-pour-raisons-medicales_aide-soignante.docx – Преземено 839 пати – 16,70 KB

 

Зошто да напишете професионално писмо за оставка?

 

Кога одлучувате да ја напуштите работата, важно е да напишете професионално писмо за оставка. Ова овозможува да комуницираат јасно и ефективно со својот работодавец, објаснувајќи ги причините за неговото заминување и обезбедувајќи непречена транзиција за колегите и компанијата.

Како прво, професионално писмо за оставка дозволуваизрази благодарност на неговиот работодавач за можноста што му била понудена, како и за вештините и искуството стекнато во рамките на компанијата. Ова покажува дека ја напуштате компанијата во добри односи и дека сакате да одржувате добри односи со поранешните колеги.

Потоа, професионалното писмо за оставка овозможува јасно и професионално да се објаснат причините за неговото заминување. Ако заминувате од лични причини или да прифатите поинтересна понуда за работа, важно е да му го соопштите ова на вашиот работодавец на транспарентен начин. Ова ја разјаснува ситуацијата и избегнува секакви недоразбирања.

Конечно, професионалното писмо за оставка помага да се обезбеди непречена транзиција за колегите и компанијата. Во наведувајќи го датумот на поаѓање и нудејќи се да помогне во обуката на наследникот, се покажува дека ги зема предвид потребите на компанијата и дека сака да ја олесни транзицијата.

 

Како да напишете професионално писмо за оставка?

 

Пишувањето професионално писмо за оставка треба да биде уредно и со почит. Еве неколку совети за пишување ефективно професионално писмо за оставка:

  1. Започнете со љубезна фраза, наведувајќи го името на работодавачот или менаџерот за човечки ресурси.
  2. Изразување благодарност до работодавачот за укажаната можност и за вештините и искуството стекнато во компанијата.
  3. Објаснете ги причините за заминувањето на јасен и професионален начин. Важно е да бидете транспарентни и да не оставате простор за нејаснотии.
  4. Наведете го датумот на поаѓање и понудете помош за да ја олесните транзицијата за колегите и компанијата.
  5. Завршете го писмото со љубезна фраза, повторно заблагодарувајќи му се на работодавецот за понудената можност.

Како заклучок, пишувањето професионално писмо за оставка е суштински елемент за одржување на добри односи со вашиот поранешен работодавец. Ова помага да се разјасни ситуацијата, да се изрази благодарност и да се олесни транзицијата за колегите и компанијата. Затоа е важно да одвоите време да напишете внимателно и со почит писмо, со цел да ја напуштите вашата работа во добри односи.