Бесплатна обука за Linkedin Learning до 2025 година

Многу антрополози веруваат дека нашите предци го граделе општеството преку приказни. Тимовите за наука за податоци, исто така, можат да раскажуваат приказни со нивните податоци и набљудувања. Затоа, им треба добро структурирана приказна што можат да ја споделат со остатокот од организацијата. Не ви требаат само убави слики, потребна ви е приказна што ќе ја привлече вашата публика и ќе ја тера на акција. Во овој курс, Даг Роуз ви покажува како да ги користите податоците за да создадете одлични приказни кои ќе ви помогнат да ги разберете сложените идеи и да ја инспирирате вашата публика да направи вистинска промена.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→