Инспиративна приказна како онаа за Ава, која не се двоумеше да ја напушти работата како административен службеник во Амбасадата на Мали за да започне обука со IFOCOP и да се подготви за нејзината нова работа: контролор за управување.

„Ако нешто ме научи животот, тоа е никогаш да не престанам да се борам“. Awa Нијаре, триесет, е смела млада жена. Поминато низ клупите на IFOCOP за да се обучи за професијата управувач на управување, открива нејзиното сведоштво du курс на препреки и треба да ви понуди добар сад за оптимизам ако, како неа, размислувате за професионално преквалификување. 

Први чекори 

Веќе дипломиран комерцијален менаџмент (BAC + 3), Ава беше сè уште на функција пред 3 години во рамките на Амбасадата на Мали какоAадминистративна задача. Премногу рутински професионален секојдневен живот за кој таа исто така смета дека е предалеку од нејзината почетна обука, за што таа веќе размислува во тоа време да ја зајакне својата сметководствена страна да се развива од професионална гледна точка. Добива информации од Pôle Emploi и истовремено контактира со центарот IFOCOP. од Мелун. Многу брзо, Ава го сфаќа тоа со неа

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Колективни договори: кога работникот се плаќа исклучиво со совети, може ли да бара исплата за прекувремената работа?