Вашиот паметен телефон е вистинска мини научна лабораторија

Во овој онлајн курс отворен за сите, ве покануваме да откриете како да спроведете научни експерименти со предмет што сите го имате на вас. гласачки паметен телефон
Ќе видиме дека смарптонот е концентрат од сензори кој содржи акцелерометри, магнетометри, светлосни сензори, дури и сензори за притисок...
Затоа е вистинска мини мобилна лабораторија.
Ќе ви покажеме како да ги киднапирате неговите сензори за да изведувате научни експерименти од областа на физиката, хемијата и биологијата. На пример, ќе спроведувате експерименти во механиката, во областа на акустиката и во оптиката... Ќе, на пример, ќе ја процените масата на Земјата со фрлање на вашиот паметен телефон и ќе откриете како да го трансформирате вашиот паметен телефон во микроскоп да ја измерите големината на пикселите или дури да ги видите ќелиите! За време на овој курс, ќе мора да носите и забавни искуства дома што ќе ги споделите со другите ученици!

Добредојдовте во светот на паметните телефони!

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Разбирање на еспортот