За Éрик Дупонд-Морети, „мора сите заедно, членови на исто министерство, да ја задржиме довербата во иднината и да ги оправдаме очекувањата на Французите кои - особено во овој тежок период - не можат без јавниот сервис на правда “.

Во однос на мерките што треба да се преземат:

- Уникатните приемни услуги за странките ќе останат отворени, но со закажување

- Судската активност ќе се одржува во присуство на луѓе „уредно повикани“, во согласност со здравствените мерки што се применуваат на covid-19

- Распоредувањето на лаптопите, што не постоеше при првото затворање, особено за службениците, мора да заврши „што побрзо“

- Здравствените мерки ќе бидат применети на затворскиот персонал, како и на персоналот чиешто точно и редовно присуство е потребно

- Што се однесува до особено затворите: „усогласеноста со здравствените мерки не ги доведува во прашање условите за живот, како што се посета на соби или работа во притвор“, додаде Éрик Дупонд-Морети. За време на заклучувањето во март, сите посети и активности беа запрени

- Активноста на агентите за судска заштита на младите (ПЈJ) исто така ќе се одржи „со прилагодувања и мерки на претпазливост

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Обезбедете ја вашата мрежа со VPN и Firewal