Печатете пријателски, PDF и е-пошта

.

Сè е подготвено дома, за неколку дена одите на одмор. Зафативте акции со колегите за третман на важни досиеја. Ова можеби не е доволно. Колегите или клиентите кои можат да ве контактираат треба да бидат информирани за вашето отсуство.

За да испратите слика за сериозност и професионалност, ве советувам да работите на подготовка на порака за автоматско отсуство.ТИ е прашање да го наведете вашето отсуство во порака во исто време кратко и прецизно. Може да се подготвите, ако вашите пораки дозволува една порака за вашите колеги и друга за вашите клиенти. Или едноставно конвенционална порака за секој внатре или надвор од вашата компанија.

За конфигурација: петминутна турнеја на YouTube.

Еве за корисниците наOutlook и таму за оние од Gmail.

 

Примери за пораки за отсуство напишани во конвенционален стил

Запомнете дека ова е информативна порака и затоа мора да разјасни одреден број на точки.

  1. Датумите на започнување и завршување на одморите.
  2. Наведете дали имате пристап до вашите пораки во овој период.
  3. Ако е можно, вклучете го името на лицето што ќе контактира во случај на вонредна состојба или принуда.
  4. И завршете со вашиот електронски потпис или со вашето име и презиме.

Формулите за учтивост не се неопходни за овој вид пораки. Зависи од вас, во зависност од контекстот, дали сакате да ги вклучите.

Автоматска порака за отсуство: модел број 1

Ја добив твојата порака! Моментално сум на одмор и ќе се вратам на ДД/ММ/ГГГГ.

READ  Како да пишувате ефективно на работа?

Со задоволство ќе ти одговорам кога ќе се вратам.

Доколку нејзината интервенција е неопходна, мојата колешка (прво име NAME + адреса на е-пошта) ви стои на располагање.

Вашиот електронски потпис.

Автоматска порака за отсуство: модел број 2

Здраво,

Јас отсуствувам на одморот од ДД / ММ / ЈИЈИ до ДД / ММ / ГОГ.

Јас ќе ја забележам вашата порака и ќе побрзам да одговорам на тоа веднаш штом ќе се вратам.

Како и да е, мојот колега г-дин (Прво име Крајно име) ќе се грижи за вас во случај на вонредна состојба.

Вашиот електронски потпис.

Автоматска порака за отсуство: модел број 3

Ви благодарам за вашата порака.

Отсуствувам од DD / MM / YYYY на DD / MM / YYYY и вие брзо ќе одговорите кога ќе се вратам.

Доколку е потребно, г-дин (Име ИМЕ) ќе се грижи за вас енергично.

Вашиот електронски потпис.

Автоматска порака за отсуство: модел број 4

Ви благодарам што ме контактиравте! Јас сум отсутен од ДД / ММ / ГОГО за вклучен ДД / ММ / ГОГ.

Од причини за доверливост, во овој период немам пристап до моите е-пошта.

Се разбира, имате можност доколку ситуацијата бара таа да се поврзе со г-дин (прво име NAME) кој ќе ви одговори брзо.

Cordialement,

Име ИМЕ

Автоматска порака за отсуство: модел број 5

Вашата порака е зачувана.

Отсутен од канцеларијата DD / MM / YYYY до DD / MM / YYYY Јас ќе ја обработам вашата е-пошта кога ќе се вратам.

Во случај на непосредна потреба, ве молиме контактирајте го г-дин (име називот КРАТКО ИМЕ + адреса на е-пошта).

Твое навистина,

Име ИМЕ