Бесплатна обука за Linkedin Learning до 2025 година

Подготвени сте да го направите првиот чекор кон кариера како аналитичар на податоци? Без оглед на вашата цел, можете да започнете денес, дури и ако немате искуство со анализа на податоци. Во овој курс, професорот ве води зад сцената на професијата аналитичар на податоци, од учење концепти на податоци и вештини за деловна анализа до наоѓање на вашата прва работа и градење на вашата кариера.

Откријте ја моќта на податоците и како да ги анализирате за подобро да ја разберете улогата на аналитичарот на податоци. Дознајте за деловната интелигенција, донесувањето одлуки водени од податоци, собирањето податоци, откривањето и толкувањето, структурирањето на податоците, евалуацијата и трансформацијата користејќи основни функции на Excel и Power BI. Научете како да го моделирате, визуелизирате и мапирате пазарот на труд и почнете да работите како аналитичар на податоци. По завршувањето на овој курс, ќе се стекнете со знаења и вештини кои ќе ви овозможат да започнете нова кариера и да станете сертифициран аналитичар на податоци од Microsoft GSI.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→