Како значително да ја зголемите продажбата, без непотребно да го комплицирате процесот и без да додавате премногу чекори? На оваа обука, Филип Масол, тренер за менаџмент, стратегија и продажба, ја презентира продажната техника SPIN Selling, или SPIG. Тој објаснува како функционира овој метод кој во просек ја зголемува продажбата за 17%. Вие сте продавач, искусен или почетник, ќе научите како да го спроведете SPIG во пракса, особено за време на продажба лице в лице. Ќе откриете серија од четири прашања поставени по многу специфичен редослед: ситуација, проблем, вклученост и добивка. Потоа, ќе се потпрете на рептилските рефлекси на вашите перспективи и ќе откриете како четирите прашања можат да го променат нивниот став кон вашите предлози. Така, ќе знаете како да структурирате и подготвите состанок за продажба кој ќе ги зголеми вашите шанси за продажба на вашите производи и ќе ги намали приговорите.

Обуката што се нуди на Linkedin Learning е со одличен квалитет. Некои од нив се нудат бесплатно и без регистрација откако ќе се платат. Затоа, ако некоја тема ве интересира, не двоумете се, нема да бидете разочарани.

Ако ви треба повеќе, можете да пробате 30-дневна претплата бесплатно. Веднаш по пријавувањето, откажете го обновувањето. Ова е за вас сигурност дека нема да ви се наплати по пробниот период. Со еден месец имате можност да се ажурирате на многу теми.

Предупредување: оваа обука би требало повторно да се исплати на 30

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

 

READ  Зајакнување на теле-работата: кој е реалниот ризик за работодавците?