На професионално поле, потребно е минимално ниво на правопис. Јазикот во стилот на СМС е далеку од прифатен дури и помеѓу колегите, а особено на чувствителните датотеки. Затоа е важно да вложите напор во вашето пишување. Ако не сакате да станете жртва на вашата правописна мрзеливост. Тешко е за кој било, готвач, клиенти, да ве сфати сериозно. Ако вашите е-пошта се систематски исполнети со грешки и болно го достигнуваат нивото на CM2.

Како да го подобрите нивото на правопис?

Да го подобрите нивото на правопис со цел нула грешки. Неколку методи се можни и секако зависат од времето што сте подготвени да и го посветите. Некои купуваат Beshrelle и омилена вежба им е диктат, како Бернард ПИВОТ. Ако, и покрај вашата желба да го совладате правописот, не мислите дека можете да ги пополните празнините на овој начин. Пробајте апликација како Проект за Волтер, Ортодидакт, Ортофолија. Ова е многу позабавен начин да го олесните учењето.

Неколку совети за следење на правописните грешки.

Првото нешто што треба да направите ако сакате драстично да го намалите бројот на правописни грешки. Тоа е систематски да ги лекторирате вашите текстови користејќи проверка на правопис. Од друга страна, не заборавајте дека тие се роботи и дека не се 100% сигурни.
Дури и платени лектори како Cordial pro или Antidote може да пропуштат грешки во договорот или граматиката. Но, не може да се негира дека тие ќе ви помогнат енормно во забележувањето на печатни грешки, во ред, множина. Употреба на женски или употреба на погрешни завршетоци. Исто така, тоа е најдобриот начин правилно да се пишува секој збор.

READ  Успејте во вашите презентации со обуката „Ефективни презентации“ на HP LIFE

За скоро неповратно пишување.

Повеќето од луѓето што ќе ги читаат вашите е-пошта, вашиот извештај или вашите писма. Тие не мора да бидат специјалисти во можност да детектираат најмала правописна грешка. Затоа, пред да започнете со прецизно учење на множеството познати правила на францускиот правопис и граматика. Фокусирајте се на малите грешки што се прават секој ден. Дефектот што сигурно ќе врати негативна слика за вас. Некој што не чита повторно и кој и онака немал време да научи да пишува. И, се разбира, ако не ве сфаќаат сериозно, тоа може да има влијание врз вашата кариера.

Подобрете го нивото на правопис и течност на француски јазик

Во професионален контекст, правописот е суштинско богатство. Сепак, повторното откривање на правилата за правопис мора да се заврши. Употребата на вокабулар и соодветен тон во сите околности не е за занемарување. Конструкција на реченици, совршена во смисла на правопис и сврзник. Но, каде што се користи формалното, каде што требало да се користи формалното. Исто така, претставува несмасност што има моќ да ви наштети. Патот до ефективно и беспрекорно пишување не е лесен. Но, ако го земете, тоа ќе ве однесе до големи височини.

Еве збир на кратки видеа што ќе ви помогнат да започнете денес. Откако ги гледавте со свое темпо, ви гарантирам дека ќе се подобрите многу, правописно.