Video2Brain: идеална платформа за лесно подобрување на вашиот профил на LinkedIn и (конечно) вадење на вашата професионална кариера

Дали знаете Video2Brain? Оваа онлајн платформа за обука, преку видео упатства, ве учи како да го користите најсуштинскиот софтвер за подобрување на вашето CV. Без разлика дали сте графички дизајнер, веб-дизајнер, програмер, сакате да дознаете за канцелариски софтвер, Video2Brain ќе ви даде можност да следите обука по мерка, прилагодена на вашите професионални цели.

Што е Видео2Бреин?

Video2Brain засега е прилично дискретна MOOC платформа, но веројатно наскоро ќе слушнеме многу за неа. Благодарение на угледот на своите партнери (LinkedIn и Adobe), наскоро ќе биде репер за дигитално образование на далечина. Навистина, сите курсеви се промовирани од LinkedIn Learning, додека Adobe го направи еден од своите официјални провајдери. Според тоа, Video2brain.com ќе стане едно од најголемите имиња на листата на најдобри MOOCS што зборуваат француски за да научи како да користи софтвер од пакетот Adobe.

Содржината на сите достапни курсеви се заснова на концептот на видео упатства. Секоја лекција е брза и забавна за да го подобрите вашето учење без да губите време. Video2Brain нуди курсеви центрирани околу три клучни теми: технологија, креативност и бизнис. Затоа природно наоѓаме курсеви на тема дигитален и графички дизајн. Но, тоа не е се! Некои веб обуки се фокусираат на суштинско знаење за сите професионалци, без оглед на нивниот сектор: на пример, менаџмент или маркетинг.

Искористете ја одличната репутација на Linkedin во професионалниот свет

Кога ќе ја посетите страницата за прв пат, сигурно ќе се запрашате дали LinkedIn едноставно поседува Video2Brain. Поврзаноста помеѓу овие два организми е збунувачка, а нијансата останува мала. Додуша, Video2Brain.com е „чист производ на LinkedIn“, но тој е само поддржан од него. Навистина, платформата LinkedIn Learning првенствено им нуди на своите претплатници онлајн обука за која сметаат дека е со висок квалитет. Затоа тие само го промовираат Video2Brain затоа што сметаат дека е сигурна и сериозна MOOC платформа.

Како овој трик за публицитет да не е доволен, сите потврдени сертификати за завршување на курсот ќе бидат истакнати на професионалната мрежа. Очигледно е дека сертификатот кој докажува дека ги владеете суштинските функционалности на целиот суштински софтвер ќе го направи вашиот профил и онаа на друг кандидат. Друга важна точка: целата достапна видео обука е означена како LinkedIn Learning. Затоа е значаен плус во споредба со другите платформи.

Сеопфатна обука за најважен компјутерски софтвер.

Вкупно, има 2 комплетни курсеви за обука на Video1400Brain кои користат повеќе од 45 видеа како материјал за курсеви. Тие спаѓаат во три различни категории: бизнис, креативност и технологија. Затоа, ученикот има можност лесно да ја избере темата на која сака да работи како приоритет.

Курсевите „Креативност“ се наменети особено за графички и веб дизајнери. Така, тие можат да ги научат основите за да го скротат клучниот софтвер од овие сектори како Photoshop, InDesign или Illustrator. Освен техничко учење од суштинско значење за совладување на софтверот, се нудат и комплетни курсеви за развивање на уметничкото чувство на студентите. Затоа тие учат, дополнително, да се интересираат за колориметриските детали на сликата или векторскиот цртеж, со цел да го оптимизираат своето знаење во светот на работата.

Забавен и интерактивен наставен метод, погоден за сите нивоа

Што се однесува до категоријата „Технички“ што ја наоѓаме на Video2Brain, таа ги вклучува поспецијализираните учења за компјутерски науки. Овде мислиме, на пример, за програмирање и развој на веб. Повторно, дури и ако се чини дека знаењето е сложено за стекнување, педагогијата на Video2Brain ќе им помогне на најнесмасните да започнат.

Благодарение на видео форматот, учениците можат да научат за најтехничките програмски јазици, на забавен и интерактивен начин. На крајот од нивниот курс, тие имаат вистинска експертиза благодарение на обуката прилагодена. Така, Video2Brain може да ги зголеми вашите можности да најдете работа поврзана (или не) со дигиталниот свет.

Сето знаење да се стекне да се разликува од другите кандидати

Поголемиот дел од обуката што ја нуди Video2Brain се фокусира на дигитални професии. Сепак, делот „Бизнис“ има заслуга што е профитабилен во поголем број професии. Навистина, сертификатите во категоријата се корисни за добар број професии кои немаат врска со ИТ.

Така, можете да положите сертификати за да ги препознаете вашите професионални вештини во канцелариските алатки (особено во пакетот Microsoft Office). Ова додека го усовршува своето знаење во владеењето на овие софтвери. Обезбедени се и курсеви за маркетинг. Така, имате можност да го збогатите вашето CV со основни вештини во секој занает.

Вистински благодет за вашата професионална кариера

Без разлика дали сте хонорарец или вработен, Video2Brain е единствена можност да ја подигнете вашата кариера. Покрај тоа, ќе научите да ги совладате главните карактеристики на најсуштинскиот софтвер на нашата дигитална ера. Видео упатствата се дизајнирани да бидат јасни и лесно разбирливи. Ова е за да се направи наставата што ја обезбедуваат наставниците достапна за сите.

Од друга страна, треба да се напомене дека можете бесплатно да го тестирате LinkedIn Learning во пробната верзија. Еден месец ќе имате бесплатен пристап до целиот каталог на Video2Brain. Ова е совршена можност да ја тестирате ергономијата на платформата притоа исфрлајќи ги бесплатните сертификати кои можат само да ја подобрат релевантноста на вашата биографија. Значи, нема што да се изгуби, и сè да се добие.