Печатете пријателски, PDF и е-пошта

 

Веројатно сте слушнале за Microsoft Outlook. Главно се користи за испраќање и примање пораки. Но, тој исто така нуди управување со неговиот календар и неговите дневни задачи. Многу корисна работа за да се добие продуктивноста. Но, не е толку познато само затоа. Одреден број прецизни точки разликува а поштенско сандаче управувано од про за она за што се грижи аматер. Токму тоа ви го дозволува Outlook. Возете ја вашата кутија пошта на професионален начин. Ако не сакате да бидете тој што поминува три часа во потрага по порака, избришете. Оној што петнаесет дена не одговара затоа што на одмор. Значи, знајте дека ако имате Outlook на располагање, имате многу моќна алатка на располагање.

Реорганизирајте го вашето поштенско сандаче ефикасно со Outlook

Можете да кажете без никој да може да ве противречи, дека управувате со вашето поштенско сандаче како најдобро кога:

  • Секоја е-пошта што ќе стигне до вас и потоа класифицирајте ја по важност во одредена папка или под-папки.
  • Имате батерија на персонализирани обрасци за пошта подготвени за употреба кога се појавуваат идентични ситуации.
  • Вие го конфигуриравте испраќањето на автоматски одговор на секој што ќе ви пишува за време на вашите одмори или за кој било друг случајпривремено отсуство.
  • Дека сите ваши е-пошта се придружени со вашиот личен електронски потпис со логото на вашата компанија.

Ако не сте таму, треба брзо да го промените начинот на работа. Можете да го поставите сето тоа многу брзо, без да биде толку комплицирано како што изгледа. Треба само да започнете и многу брзо ќе ги откриете многуте тајни на Outlook. Особено кога станува збор за организирање на вашиот календар или потсетување на одредени задачи што треба да ги извршите. Организација на состаноци, состаноци, досиеја за затворање на одреден датум. Во сите овие случаи, Microsoft Outlook ќе биде многу корисен.

READ  Стани проглас за пребарување на Google

Преземете ја контролата врз Outlook 2013 со оваа сеопфатна обука

На оваа бесплатна обука ќе направите чекор-по-чекор преглед на сите елементи што го сочинуваат Outlook. Без врева, секое од 44-те видеа трае околу пет минути. Можете слободно да го гледате сето тоа или да се фокусирате само на она што ве интересира. Опфатени се сите предмети што ќе ви овозможат брзо да го научите софтверот. Создавање папки, автоматско складирање на е-пошта, со дефиниција како корисна или несакана. Поставување автоматски пораки и вашиот потпис. Конфигурација на задачи, управување со календарот и организација на состаноци.

Што има ново во Outlook 2016

Ако веќе сте обучени за верзијата 2010 или 2013 година, нема да бидете дезориентирани на верзијата од 2016 година. Сепак, можеме да пријавиме подобрено пребарување и додавање на список со последните артикли примени како прилог. Ова пак ќе ви овозможи брзо да ги вклучите во пораката што се пишува. Забележете исто така, можноста за управување со неколку календари истовремено. Ништо навистина несекојдневно.

Што има ново во Outlook 2019

Нема промена во целокупниот изглед на софтверот, но интересни вести. Вашето поштенско сандаче сега има две јазичиња: едно за приоритетни пораки и второ за останатите. Исто така, треба да се земе предвид, оптимизација на проверувачот на пристапност, како и можноста за слушање на овие пораки. Да не зборуваме за повторно воведување на непрочитаните опции за сортирање и филтрирање над списокот со пораки.

READ  Софтвер за обработка на текст