Континуирано подобрување: научете како да спроведете ефективен пристап

Ако сте страстни за постојано подобрување, тогаш овој курс е за вас. За време на оваа обука, ќе истражиме што го карактеризира континуираното подобрување, вклучувајќи ја неговата филозофија, нејзината култура и различните можни пристапи.

Овие концепти ќе ги илустрираме преку примерот на брзата храна. Потоа, ќе научите како да успеете во вашите иницијативи за подобрување користејќи ги клучните алатки и методи, засновани на конкретен случај на мапирање на тековите на компанијата и нивно реконфигурирање за да добиете поголема флексибилност и агилност благодарение на Value Stream Mapping.

Ќе разговараме и за дигиталната трансформација на индустријата, позната како Industry 4.0 или SmartFactory. Без разлика дали сте страсни за новите технологии или не, ќе ги откриете возбудливите достигнувања што ги носи оваа четврта индустриска револуција, како што се 3D печатење, виртуелна и зголемена реалност, симулација на проток, дигитални близнаци и машинско учење. Дури ќе имате можност да манипулирате со една од овие технологии.

Конечно, ќе заминете со клучевите за ефикасно управување со работата на менаџерот за постојано подобрување, знаејќи како да спроведувате тактики, како да ги поддржувате тимовите и како да распоредите пристап за постојано подобрување. Ако сакате да ги подобрите своите вештини во оваа област, не двоумете се да го земете овој курс.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→→→

READ  Развивање на вашата сметка на Инстаграм во 4 чекори