Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Противотров: што е тоа?

Противот е комплетен софтвер за корекција на сите граматички и правописни грешки. Оваа моќна алатка овозможува да се состави коректор за француски и англиски јазик, комплетни речници, јазични водичи и призми за ревизии и инспекции. Сето ова овозможува да направите ригорозна корекција на вашите текстови, а истовремено да заштедите време, бидејќи модификациите се многу брзи.

Со кого зборува тој? И за поединци и за професионалци. Навистина, овој софтвер се користи од пошироката јавност и е многу ценет од професионалци кои заштедуваат многу време за корекција на нивните списи. Противотровот лесно се става над своите конкуренти, бидејќи е комплетен во сите точки што ги поправа (граматика, правопис, итн.) Што не е случај со други алатки во трговијата поголемиот дел од времето.

D’autre part, ce plug-in de Word fonctionne également en ligne, pour les rédacteurs web ou les blogueurs avertis, qui cherchent à gagner du temps et à raccourcir le temps de relecture, voire de supprimer ce dernier si vous n’avez pas forcément besoin d’un texte académique.

Противот, дали е навистина корисно?

Користењето на ортографски софтвер за уредување за професионална употреба може да изгледа ирационално, па дури и вознемирувачки за искусен copywriter или новинар, на пример.

Затоа, може да имаме тенденција да мислиме дека Антидот ќе биде интересен само за луѓе со некои ортографски и синтаксички проблеми, или за не-роднина, на пример.

Навистина, овој канадски софтвер е многу ефикасен за ова и лесно може да заштеди настапи. Се повеќе и повеќе компании и локални власти ја користат оваа услуга за своите вработени да го израмнат нивото одозгора.

Во оваа смисла, Antidote е совршен за професионалци кои не се задоволни со јазикот на Молиер на писмено ниво и кои сакаат да понудат квалитетна содржина, да развиваат цитати, да пишуваат пораки или писма на пример.

READ  Правописни грешки на работа: како ве сметаат оние што ве читаат?

Но, тогаш ... Како може Противотров да се користи од професионален писател?

Иако е јасно дека софтверот не мора да биде многу корисен за корекција на скоро непостоечки правопис и јазични грешки, оваа алатка прави чуда на ниво на синтакса и интерпункција.

Espaces après les « : », virgules, majuscules et autres points syntaxiques ont tendance à être difficile à maitriser à 100%, même pour un professionnel du secteur et sont également très souvent omis pendant la première phase d’écriture. En effet, se concentrer sur le sujet et sur la ponctuation en même temps est très complexe lors de la rédaction d’un article par exemple et cela ralentit l’écriture.

Конечно, Противотровот, исто така, останува вистинска едукативна алатка, совршено прилагодена за студенти или нови професионалци кои сакаат да ги развиваат своите вештини. Софтверот не се содржи со исправување на дефекти; За секоја грешка ќе се внесе информативна белешка за да се објасни од каде доаѓа овој дефект, за да не се направи истата грешка по втор пат. Овој метод природно ви овозможува да го подобрите нивото на вашиот јазик со текот на времето, со реални сценарија.

Двојазична алатка во служба на сите

Канадскиот референца алатка, така што не е тешко да се разбере противотров е алатка која работи и на француски и на англиски јазик и ќе ви овозможи да се избегне губењето на време во проверка на правопис ако сте биле за да се напише јазик што не го совладате со совршенство како англиски; или да ги развивате своите вештини на овој јазик на ист начин како да сте го користеле на француски јазик за да го подобрите вашето ниво на француски јазик.

Овој софтвер исто така има голема предност, тој е доволно моќен да го препознае јазикот што се користи во текст или во израз, понекогаш дури и подобар од самиот Word! Оваа функционалност, која се чини безопасна, е сепак суштинска: грешката во разбирањето на јазикот може да биде многу проблематична. Навистина, некои англиски зборови во француски текст може да се мешаат и да се преведат автоматски ако не сте внимателни и обратно, францускиот израз што се користи на англиски јазик, како што е „дежа ву“ на пример, може да го наруши лошо дизајнираниот софтвер.

READ  Образец за е-пошта за барање за отсуство

Неопходна алатка за сите пишување и copywriting агенции

S’il y a bien un type d’entreprises qui devrait absolument se procurer un logiciel comme antidote, il s’agit bien des agences de rédactions et des agences de copywritting !

Всушност, овие агенции често имаат тенденција да нарачува услуги некои навистина важна работа количини, употребата на софтвер корекција противотров како што ќе се намали лекторирање во минути, наместо на часови.

Како дел од внатрешниот проект, опремувањето на тимовите на Антидоте дури и ќе ви овозможи да ја прескокнете фазата на реприза, што ќе биде непроценливо време-заштедувач.

Les professionnels sont donc nombreux à passer par ce logiciel de correction afin de consacrer plus de temps au travail d’écriture par exemple. Il est donc important de travailler avec ce type de logiciel pour des résultats efficaces et une productivité plus importante, mais il est également légitime de se demander si Antidote est la bonne solution parmi tous les logiciels de correction existants.

Antidote, l’outil de correction le plus efficace ?

Кога зборуваме за проверка на правописот, не мораме прво да размислиме за Antidote, а француските решенија честопати се очигледни.

Le Robert Correcteur ou encore le petit ProLexis sont encore des références que de nombreux utilisateurs veulent privilégier, mais ce n’est pas forcément un choix très judicieux.

Навистина, ако овој софтвер 2 е многу моќен во однос на резултатите, нивната ергономија е навистина сиромашна, пренесувајќи ги на улогата на едноставни проверки на правописот, како и многу локации од родот Bonpatron.

READ  Шаблон за писмо за да побарате аванс или депозит

Ако моравме да одржиме само два навистина ефикасни коректори на пазарот, вистинското прашање навистина ќе се појави помеѓу Antidote 9 и Cordial Pro. Ова се два квалитетни софтвери, но за жал не се ист вид, оставајќи го Cordial Pro далеку зад Antidote 9.

Надвор од цената, главниот недостаток на Срдечни Про противотров лице би можело да биде дека тој работи само на француски јазик, за разлика од противотров е само двојазичен квалитет алатка на пазарот.

Ако сте тип да работите на двата јазика, прашањето не се ни поставува!

Друга точка, корекцијата е навистина повеќе квалитативни противотров, бидејќи тоа ги поддржува и двете множина еднина и ви нуди да изберете помеѓу две кога пресудата е нејасна. Cordial Pro на своја страна е во состојба да се справи само со еднина во случај на двосмисленост.

Конечно, последната точка и не најмалку, Cordial Pro е нешто поскап од неговиот конкурент, 199 € во просек; затоа се чини прескапо во споредба со Противотровот!

Противотров, ефикасен софтвер да, но по која цена?

Après cette lecture, il semble donc clair qu’Antidote est le logiciel indispensable à tout professionnel et à toute personne cherchant à rendre des écrits propres et bien conçus. Mais une question très importante se pose, quel est le prix d’un logiciel aussi qualitatif ?

Најновата верзија на софтверот во моментов е за сто евра во просек; тоа е затоа два пати поевтино од неговиот директен конкурент за многу други функции ...

Значи, по оваа цена, зошто да се остане без?