Во услови на криза финансиските средства се ограничени, а комерцијалните потешкотии се поголеми. Во таков контекст, како да се бранат нејзините производи и нејзините цени? Компаниите можат да инвестираат помалку во истражување и развој и маркетинг и да се обидат да ги намалат своите трошоци. Оваа стратегија, која изгледа логична, е осудена на неуспех на долг рок. Во оваа обука, Philippe Massol ве запознава со алатка за анализа на конкурентната средина, суштинска за разбирање и анализа на вистинската конкуренција од гледна точка на купувачот. Ќе ги проучувате главните стратегии за создавање вредност преку војната на цените, како и четирите стратегии за диференцијација. Ќе разберете дека создавањето нематеријална вредност е најдобриот начин да додадете вредност на вашиот бизнис, без да мора да прибегнувате кон значителни финансиски ресурси. Ќе видите и дека одредувањето на цената е најдобриот начин да заработите пари. Без разлика дали сте менаџер на производи, продавач, менаџер за истражување и развој или менаџер на компанија, оваа обука може да го промени начинот на кој го гледате создавањето вредност. Потоа ќе размислувате за ефтини прилагодувања за креирање на вашите понуди и ќе можете подобро да ги одбраните вашите цени и да ги зголемите вашите маржи.

Обуката што се нуди на Linkedin Learning е со одличен квалитет. Некои од нив се нудат бесплатно и без регистрација откако ќе се платат. Затоа, ако некоја тема ве интересира, не двоумете се, нема да бидете разочарани.

Ако ви треба повеќе, можете да пробате 30-дневна претплата бесплатно. Веднаш по пријавувањето, откажете го обновувањето. Ова е за вас сигурност дека нема да ви се наплати по пробниот период. Со еден месец имате можност да се ажурирате на многу теми.

READ  Станете самовработени

Предупредување: оваа обука би требало повторно да се исплати на 30

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →