Дали навистина треба да зборуваме за преквалификација или „враќање на основите“, имено за вежбање професија што ја сакаме, кога зборуваме за кариерата на Емили? Ние ви дозволуваме да го откриете неговото сведочење за да судите.

Таа е многу млада Емили, има само 27 години, а универзитетските сеќавања сè уште се свежи во нејзината меморија бидејќи нејзината лиценца (BAC + 3) во информатички и комуникациски науки датира пред само 5 години. А сепак, сега таа веќе одлучи да се врати на училиште за да се обучи во професијата менаџер на Заедницата преку интензивна обука за IFOCOP, односно 4 месеци обука и 4 месеци практична примена во компанија. Зошто, како и со каква цел? Таа објаснува.

Потребата да се истражува, да се биде активен

Ако чува многу убави спомени од Универзитетот, Амили не го заборава главниот недостаток на обуката „премногу теоретски“ за нејзиниот вкус ... Недостаток на пракса и искуства во бизнисот, кои за жал нема да дозволат да го прошири своето CV до тогаш платно, штом дипломирал, вработувачи во областа што ја избрала затоа што е „Чувства создадени за тоа“ : Комуникација.

Со дипломата в рака, таа налетува на aид.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Сајбер-кампус: заедно служат на голема дигитална нација