За некои, тешко е да се замисли обичните клиенти да можат да кажат како се води нивната банка. Меѓутоа, со тоа што ќе станете член, тоа е сосема можно. Од друга страна, не било која банка им нуди на своите клиенти можност да станат членка. Тоа се главно банки, како што е Кредит Агрикол, кои нудат да имаат ваков статус.

Да се ​​биде член не е само учество на состаноци, туку исто така има корист од мноштво предности, вклучително и банкарска картичка. Ако сакате да знаете кои се предностите од поседувањето картичка член на Кредит Агрикол, овој напис е направен за вас.

Што е членска картичка на Кредит Агрикол?

Член е лице кое поседува една или повеќе акции во заедничка банка и затоа може да учествува во одлучувањето во одредени случаи. Тие се сметаат за полноправни членови на банката и се свесни за сите новости и сите промени што може да се случат во банката.

Членовите исто така можат се среќаваат со менаџерите на банките најмалку еднаш годишно и да можат да ги споделат нивните очекувања или да им даваат предлози.

Конечно, тие добиваат одредена сума секоја година на нивните акции во зависност од перформансите на Кредит Агрикол. Еден член ќе има корист од неколку предности и попусти на многу услуги на дотичната банка, но не само!

Личните придобивки од членската картичка на Кредит Агрикол

Членската картичка Crédit Agricole е пред се банкарска картичка. Покрај тоа, таа е меѓународна картичка која може да се користи за реализација на многу локални проекти поврзани со:

  • образование;
  • добротворни цели;
  • спортски и културни активности;
  • зачувување на наследството.

Покрај ова, секое лице со меѓународна картичка има многу предности. Ви овозможува да извршите неколку класични операции, како што се:

  • повлечете пари од кој било шалтер на Креди Агрикол и во Франција и во странство;
  • плаќаат без контакт и брзо во многу продавници во Франција или во странство; со Mastercard во странство и со логото на CB во Франција;
  • направете одложени или непосредни задолжувања. За итно задолжување, парите ќе се подигнат директно од сметката во реално време. За одложени задолжувања, парите ќе се подигнат дури на крајот на месецот;
  • картичката исто така дава пристап до помош и осигурување.

Картичката на компанијата може да биде корисна и заr искористете ги предностите на одредени повластени понуди во областа на културата.

Предностите на компаниската картичка во споредба со банкарската картичка

Освен одредени заеднички операции, службената картичка ви овозможува и бонуси во форма на одбивање на членарина. Исто така, овозможува пристап до подобри понуди што ги нуди банката.

Конечно, неговите потомци можат искористете ги предностите на повеќеризичното осигурување на домот 1 евро месечна исплата првата година или дури и потрошувачки кредит кој може да достигне до 5 евра со стапка од 000 доколку го стекнат својот прв имот.

Бидејќи Кредит Агрикол одлучи уште повеќе да ги разгалува своите членови, тие дури можат да имаат корист од намалените цени на билетите за одредени настани (концерти, кино, изложби итн.).

Други придобивки од картичката на компанијата

Главните предности да се биде член и да се има членска картичка е тоа што купените акции, како и заштедените пари, можат да се користат за финансирање на здруженија, како и за разни локални проекти. Проектите што може да се спонзорираат со помош на корпоративната картичка Crédit Agricole може да се однесуваат на културните движења, заштитата на културното наследство итн.

Банката ќе ги наплатува токму со правење разни трансакции со оваа картичка мала сума што ќе се искористи за финансирање на повеќето од овие иницијативи. И ова без членот да мора да плати дополнителни трошоци. Ова средство за финансирање се нарекува заеднички придонес. Потоа ќе зависи од банката да ги избере здруженијата или движењата кои ќе имаат корист од оваа помош.

Сега знаете сè за предностите на картичката за член на Кредит Агрикол.