Е-поштата сега се составен дел од нашите средства за комуникација, и лично и професионално. Тие брзо пишуваат и испраќаат, и веднаш допираат до својот примач. Што се однесува до традиционалната пошта, тие подлежат на правила што треба да се почитуваат и еве што платформата iBellule предлага да ве научи, благодарение на краткиот тренинг за вкупно потопување во траење од три часа. Прецизниот и конкретен метод ве учи како да пишувате ефективни мејлови без ризик од предизвикување дипломатски инциденти.

Раѓање на iBellule

Платформата iBellule беше креирана од тимот на Проект Волтер, онлајн услугата за обука за правопис. Сајтот и апликацијата Voltaire Project им овозможуваат на сите да работат со свое темпо за да ги надградат или подобрат своите правопис, граматика и синтакса.

Истакнувајќи дека проблемите со пишувањето е-пошта не потекнуваат само од грешките поврзани со лошата употреба на францускиот јазик, туку и од проблемот со разбирање на самата структура на е-поштата, Проектот Волтер сакаше да ја усоврши својата обука и одлучи да создаде стажирање специјално посветено на пишување пораки.

За да напишете професионална е-пошта, веќе мора да ги разберете дипломатските и техничките аспекти: дали треба да одговорите, да одговорите на сите, во кое поле треба да се внесат примателите во зависност од тоа дали треба да се појавуваат или не еден на друг, како ефективно да се пополни кутија за објекти… Потоа, содржината се кодифицира и изборот на формули за учтивост е исклучително важен. И конечно, тонот мора да се прилагоди, бидејќи спротивно на дискусијата на телефон или лице в лице, немате физичка реакција и пишувањето може да добие значење спротивно на неговата намера, бидејќи секако не станува збор за користење смешковци за поддршка на вашите намери во професионална е-пошта.

READ  Основен софтвер и апликации: бесплатна обука

За да одговориме на сите овие прашања се роди платформата iBellule, добри практики за е-пошта чиј слоган е „ Да им овозможи на секој вработен да напише ефективни е-пошта што ќе ги ценат клиентите и тимовите “.

Навистина, ако можете да си дозволите приближување во вашите формули и мали грешки на примачите за вашите лични е-пошта, не е исто и за професионалните е-пошта чии последици можат да бидат штетни за вашата комуникација, а со тоа и за вашите размени.

Теми опфатени со iBellule обука

Обуката си постави седум цели:

  • Знам кој да го копира
  • Изберете ја вистинската воведна формула
  • Користете јасен и лесен за разбирање стил
  • Знајте како да се заклучи и поздрави соодветно
  • Усвојување на трезен и ефективен распоред
  • Знајте ги формулите 8 за забрана
  • Одговори на е-пошта на незадоволство

програмата

Програмата е поделена во четири фази:

1 - добивам е-пошта

Што треба да направите кога ќе добиете е-пошта? Дали е од суштинско значење да се одговори и дали треба да одговорите на сите, дали може да го проследите…

2 - приматели, предмет и прилози

Прашање е да се разбере на што одговара секој наслов. Неопходно е добро да се совлада секоја функција, бидејќи често на ова ниво се случуваат дипломатски инциденти.

3 - Содржината на поштата

Е-поштата треба да бидат концизни и ефективни. Почетокот и крајот на љубезните формули мора да се прилагодат на вашиот соговорник и тонот не е ист како во поштенското писмо. Идеите мора веднаш да бидат јасни и разбрани, затоа треба да се користи соодветен јазик.

Презентацијата е исто така важна и овој модул, исто така, се однесува на грешки кои не се извршуваат.

4 - Одговорот на е-пошта за жалба или незадоволство

Секоја компанија е погрешна и се изложува на незадоволство на своите клиенти. Дипломатијата е од суштинско значење за компанијата да одржи добра репутација и, во случај на е-пошта за жалби, мора да се решат пет суштински точки.

Компанијата со лоша е-репутација ќе страда од своите грешки, додека со правилно управување со поплаките од незадоволните клиенти, напротив ќе добие добра репутација дека знае како да им служи на своите клиенти со беспрекорна услуга по продажбата.

Времетраење и текот на обуката

Потребни се околу три часа во вкупното потопување за да се заврши целиот курс. Ќе наизменично персонализиран тренинг и ревизија на деликатните точки. Интерфејсот е совршено интуитивен и неговата компјутерска графика е разбирлива на прв поглед. Оваа обука е наменета и за интернет професионалци и за луѓе кои не се запознаени со оваа технологија.

READ  Следете го MOOC на Опенкалаурот за брзо да го зголемите вашето CV

За да ги измерите вашите перформанси, имате можност да земате бели тестови, да планирате проценка на вашето почетно ниво и да го потврдите степенот на владеење.

Што вели авторот на iBellule?

Методот iBellule беше развиена со Силви Азулеј-Визмут, специјалист за пишано изразување во компанијата, автор на книгата „Да се ​​биде професионалец за е-пошта“.

Таа зборува за пораки како на „алатка што ни беше дадена без инструкции“ и таа има намера да го поправи овој превид. Таа го дизајнираше овој модул за да ви овозможи да пишувате добро конструирани и логични е-пошта, за да го однесете примачот каде што сакате. Авторот препорачува да се избегнува технички жаргон, да се одржува краток и позитивен.

Силви Азулеј-Бизмут е исто така заинтересирана за нашиот начин на работа. Кога ја пишувате вашата е-пошта, тоа е со левата хемисфера на вашиот мозок и ако веднаш го прочитате повторно, секогаш се користи оваа хемисфера. Апсолутно мора да направите пауза, дури и за многу краток момент, за да дозволите информациите да течат од една до друга хемисфера, а потоа да се препрочитуваат со десната хемисфера која остварува глобална визија и ви дава поголема дистанца за да го оцените квалитетот на вашето пишување. .

Последната точка на која инсистира е потребата да се концентрира и да ги чита и напише нејзините пораки во одредено време или барем помеѓу две задачи за да не се распрсне прекинување со секоја нова е-пошта што пристигнува.

Закотвување на меморијата од Woonoz

Тренингот iBellule се заснова на техниката на закотвување на меморијата која се заснова на научно знаење за механизмите кои управуваат со меморијата за да се максимизира стапката на задржување.

Секоја личност има свој начин запаметат користејќи различни механизми. Со комбинирање на техниките за прицврстување на меморијата со вештачката интелигенција, Woonoz разви совршено индивидуализиран курс кој ги зема предвид личните особености на секоја личност.

Woonoz е иновативна технолошка компанија создадена во 2013 година која ја доби ознаката „Pass French Tech“, која секоја година наградува околу сто компании за хиперраст, грутки на „French Tech“.

READ  Која е целта на далечинскиот натуропатски тренинг?

Нивното решение поврзано со закотвување на меморијата – доделено многу пати – има крајна цел да обезбеди брзо, трајно, дури и рефлексно меморирање на саканите информации во служба на резултатот од тренингот. „Може да се тестира, да се потврди и да се потврди“.

Woonoz користи откритија во невронауката и знаење за механизмите кои управуваат со меморијата за да ја намали застрашувачката стапка од 80% од информациите доставени за време на обуката кои се заборавени во рок од седум дена.

Методот Woonoz го зајакнува влијанието на учењето со прилагодување на нивото на знаење на приправникот, начинот на кој тој ги меморира информациите и неговата стапка на стекнување. Обуката се прилагодува во реално време и го оптимизира неговото меморирање како никогаш досега.

Тоа е вештачката интелигенција применета за учење на модулот iBellule која ги обработува нивоата што треба да се применат на приправникот благодарение на многу моќните алгоритми кои разумно се користат и комбинираат. Обуката се состои од развивање програма и предлагање сценарија. Вештачката интелигенција ги суди стекнатите и нестекнатите поими во живо и ја оптимизира програмата за да постигне подобро меморирање.

Стапки на обука IBellule

Платформата iBellule нуди обука за поединци по цена од 19,90 €. Вие само треба да пополните прилично резиме прашалник со вашите податоци на нивната веб-страница.

Имајте предвид дека плаќањето се врши со чек или PayPal, но не е достапно со кредитна картичка.

За бизниси или училишта, мора да го пополните прашалникот и платформата ќе ве контактира за да подготви проценка со вас според големината на вашето училиште или бизнис.

За подетално проучување на предметот, можете да ја добиете книгата на Силви Азулај-Висмут која соработувала за содржината на обуката iBellule: „Бидете професионалец за е-пошта“, достапни на Амазон од 15,99 € (со исклучок на испорака).

За да бидете сигурни дека ниту вие ниту вашите соработници не прават грешки кои можат да имаат сериозни последици и едноставно да го оптимизирате изготвувањето на вашите е-пошта, така што вашата комерцијална размена станува поефикасна, обуката iBellule е моќна алатка, создадена благодарение на иновативниот концепт и збогатена со содржина развиена од специјалист во ова високо специјализирано поле на литература за е-пошта. За околу три часа, обуката iBellule нуди можност за учење и пред се задржување на елементи кои секој член на компанијата ќе може да ги применува секојдневно. Тренингот iBellule е инвестиција со непосредни и секојдневни придобивки.