Премногу добро е да се оди мобилна апликација со револуционерен концепт, кој ви овозможува да купувате расипливи производи непродадени од трговците. Конкретно, оваа апликација нуди производи кои се уште се во добра состојба, но што не може да се прикаже во продавница. Овие производи потоа се продаваат по многу атрактивни цени, со оглед на тоа што нивната продажба во продавниците веќе не е можна. Во овој преглед, ќе ве направиме откријте ја апликацијата Премногу добро да се оди и да ви даде мислење за тоа.

Ви ја претставуваме мобилната апликација Too Good to Go

Во Франција многу трговци ги фрлаат своите непродадени производи во ѓубре, кое не може да остане свежо до следниот ден. За да се избегне овој отпад, апликацијата Too Good to Go се појави. Ова ги става трговците во контакт со потрошувачите со цел да ги понудат овие непродадени производи по многу ниски цени. Апликацијата е дизајнирана од Луси Бош, млад студент кој работел во прехранбената индустрија. За време на нејзиното работно време, Луси забележала дека илјадници производи се фрлаат дневно додека се уште биле во фаза на потрошувачка. За борба против отпадот, таа решава да поднесе оставка и креирајте ја апликацијата Too Good to Go.

Покрај тоа што стави крај на отпадот, оваа мобилна апликација исто така заштедува пари. Корисникот ќе може да добие производи кои се уште се во добра состојба по поволна цена. Што се однесува до трговецот, тој ќе има можност да ги продаде своите акции наместо да ги стави во ѓубре.

Како функционира апликацијата Too Good to Go?

Априори, Се чини дека Too Good to Go е апликација за онлајн купување обични. Забележуваме, сепак, дека неговиот начин на работа е сосема посебен. По инсталирањето на апликацијата, потрошувачот ќе има пристап до корпите за изненадување што ги нудат трговците во негова близина. Овој не може да ја знае содржината на корпите. тој може филтрирајте ги според вашите навики во исхраната. На пример, ако сте вегетаријанец, можете да го наведете тоа. Така, повеќе нема да ви се нуди корпа со производи од животинско потекло. За да ја изберете вашата кошница, ќе имате како единствен критериум типот на продавница што го нуди. Овој начин на работа е дел од концептот против отпад. Примарната цел на апликацијата на крајот на краиштата е да се зачува планетата а не да се забавува. Да резимираме, подолу се чекорите што треба да ги следите за да купите на Too Good to Go, т.е.

  • креирајте сметка: првиот чекор е да ја преземете апликацијата и да креирате сметка. Потоа ќе биде побарано да ја активирате геолокацијата за да ги најдете трговците најблиску до вас;
  • изберете и резервирајте ја вашата кошница: секој ден ќе имате право на избор на корпи. Не е можно да се знае содржината на корпата, туку само нејзиното потекло (продавница, трафика итн.);
  • Подигнете ја корпата: откако ќе ја резервирате корпата, ќе ви биде кажано времето во кое трговецот може да ве прими. Ќе треба да му приложите потврда која претходно ќе ја имате добиено на апликацијата.

Кои се силните страни на апликацијата Too Good to Go?

Во поглед на огромниот успех на мобилната апликација Too Good to Go, брзо можеме да заклучиме дека има поволни карактеристики. За почеток, оваа апликација ги инспирира луѓето да избегнуваат отпад со својот паметен еколошки концепт. Тоа му овозможува на трговецот да ги продаваат своите производи наместо да ги фрлаат. Ќе може да заработи малку пари додека прави добро дело. Што се однесува до потрошувачот, тоа ќе му биде можност да заштеди пари на својот шопинг буџет, притоа исполнувајќи ја својата должност како граѓанин. Да резимираме, подолу се различните Премногу добри моменти на апликацијата, да знае :

  • геолокација: благодарение на геолокацијата, апликацијата ви ги нуди корпите на трговците најблиску до вашиот дом. Ова ќе ви овозможи побрзо да ја вратите вашата кошница;
  • ниски цени: повеќето корпи се продаваат по една третина од нивната цена. На пример, кошница чија вредност е 12 евра ќе ви биде понудена по само 4 евра;
  • голем број трговци: на апликацијата има повеќе од 410 трговци од различни области. Ова им овозможува на потрошувачите да имаат широк избор на содржина за нивните кошници.

Кои се недостатоците на апликацијата Too Good to Go?

И покрај новиот концепт, апликацијата Too Good to Go не секогаш успеал да ги задоволи потрошувачите. Мобилната апликација не му дозволува на клиентот да ја гледа содржината на производот, што на крајот не е толку добра идеја. Многу корисници добиваат производи кои не мора да одговараат на нивните навики во исхраната. Тие потоа ќе завршат со фрлање, што оди против концептот на апликацијата. Што се однесува до квалитетот на производите, ова не е секогаш таму. Апликацијата ветува дека ќе понуди производи сè уште свежо, но тоа речиси никогаш не е случај. Повеќето корисници тврдат дека добиле расипано или мувлосано овошје во нивните корпи. Што се однесува до производот на супермаркет, можеме понекогаш добиваат непотребни производи. На пример, можеме да ви испратиме капсули за кафе иако немате машина за еспресо. Апликацијата треба да го разгледа својот начин на работа.

Конечно мислење за апликацијата Too Good to Go

Les осврти за Too Good to Go најчесто се мешани. Некои тврдат дека успеале да добијат добри зделки, додека други добиле бескорисни корпи. Врз основа на повратните информации од корисниците, ова апликацијата понекогаш поттикнува отпад. Добивајќи производ кој не одговара на нашите навики во исхраната, ние мораме да го фрлиме. Затоа би било подобро да се направи видлива содржината на корпата. Потрошувачот потоа може да ја нарача корпата што ја содржи храната или производите што ги користи. Концептот на апликацијата е добар, но неговото функционирање е помалку. Too Good to Go треба да најде решение за подобро да ги задоволи своите потрошувачи.