Пример за писмо за оставка од медицински причини за продавач на парфимерија

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка од здравствени причини

Почитуван [Име на менаџерот],

Ве известувам за мојата оставка поради сериозни здравствени проблеми. Како продавач во парфимерија, научив да нудам персонализирани решенија за купување парфеми, да ги разберам потребите на клиентите и да создадам позитивно искуство за купување.

Дополнително, стекнав длабинско знаење за различните семејства на мириси, горните, средните и основните ноти, како и историјата и карактеристиките на престижните брендови како што се [Brand names]. Ова ми овозможи подобро да ги советувам клиентите и да ги исполнам нивните очекувања.

Свесен сум за влијанието што мојата оставка може да го има врз тимот и подготвен сум да го почитувам периодот на известување од [Број на недели/месеци] и да помогнам во ефективна транзиција. На располагање сум да обучам нови вработени и да ја споделам мојата експертиза во парфимеријата.

Мојот последен работен ден ќе биде [Датум на заминување]. Работата во овој возбудлив сектор беше наградувачко и формативно искуство за мене.

Убеден сум дека вештините и квалитетите што ги стекнав ќе ми служат добро во текот на мојата кариера.

Ве молиме прифатете го, драг [Име на менаџерот], изразот на мојата најголема почит.

              [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

Преземете „Оставка-продавачка-во-парфимерија-за-здравствена причина.docx“

Оставка-продавач-во-парфимерија-за-здравствени причини.docx – Преземено 5435 пати – 16,01 KB

 

 

Пример за отказ поради преместување на продавачка од парфимерија

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка од мојата позиција како продавач на парфимерија

 

Почитуван [Име на менаџерот],

Со големо жалење ве известувам за мојата оставка како асистент за продажба на парфимерија во [Име на продавницата]. Мојот сопружник неодамна доби трансфер во друг регион, што бара да се преселиме и да го напуштиме градот.

Сакав да ви се заблагодарам за можноста што ми ја дадовте да работам во [Име на продавницата]. За време на моето време овде, научив за парфимерски производи и различни типови клиенти, како и за ефективни стратегии за продажба за максимизирање на продажбата.

Се гордеам со мојата работа во [Име на продавницата], бидејќи можев да им помогнам на клиентите да ги најдат мирисите што се најдобри за нив, преку моите вештини за советување и насочување.

Свесен сум дека мојата оставка може да предизвика пореметувања во планирањето и работата на тимот, но подготвен сум да направам се за да ја олеснам транзицијата пред моето заминување. Мојот последен работен ден ќе биде [Датум на заминување].

Сакам уште еднаш да ви се заблагодарам за можноста да работам во [Store Name] и за вашата поддршка во текот на моето професионално патување.

Ве молиме прифатете го, драг [Име на менаџерот], изразот на мојата најголема почит.

              [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

Преземете „Оставка-продавачка-во-парфимерија-за-промена-на-регионот.docx“

Demission-vendeuse-en-perfumerie-pour-changement-de-region.docx – Преземено 5634 пати – 14,06 KB

 

Пример за отказ поради стручно усовршување за продавачка во парфимерија

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка од мојата позиција како продавач на парфимерија

Мадам, Monsieur,

Со жалење ве известувам дека поднесувам оставка од мојата позиција како продавач на парфимерија во вашата компанија. Мојот последен работен ден ќе биде [точен датум].

За време на моите години како продавач, стекнав драгоцено искуство во продажбата. Бев особено воодушевен што можев да ги советувам и помагам клиентите во изборот на парфеми и производи за убавина.

Сепак, по внимателно разгледување, донесов одлука да поднесам оставка. Оваа одлука не беше лесно да се донесе, но имам можност да се насочам кон нови предизвици во мојата кариера.

Би сакал искрено да ви се заблагодарам за можностите што ми ги дадовте и за сето она што го научив за време на моето време во парфимеријата. Навистина ја ценев шансата да работам со такви компетентни колеги.

Ви посакувам се најдобро за иднината на компанијата и искрено ви благодарам за ова збогатувачко искуство.

Cordialement,

 

              [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Оставка-продавачка-во-парфимерија-for-evolution.docx“

Resignation-vendeuse-en-perfumerie-pour-evolution.docx – Преземено 5672 пати – 15,81 KB

 

Важноста да се напише измерено писмо за оставка

 

Важно е да се нагласи дека на оставка не е задолжително во Франција. Сепак, строго се препорачува да се напише за да се формализира процесот и да се овозможи на работодавачот да има официјален документ што ја потврдува желбата на вработениот да ја напушти компанијата. Писмото за оставка мора да содржи суштински информации како што се датумот на завршување на договорот, причината за оставката како и отказниот период, доколку е применливо. Исто така, се препорачува да останете одмерени во вашите забелешки и да избегнувате какви било негативни коментари за компанијата или колегите. Навистина, писмото за оставка може да се користи подоцна во контекст на правни средства, па затоа е важно да не се вклучуваат елементи кои можат да му наштетат на работодавачот или на работникот. Накратко, иако писмото за оставка не е задолжително, тоа е силно препорачливо и мора да биде напишано внимателно.