Примерок за оставка за заминување на обука

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

Мадам, Monsieur,

Со ова ве известувам за мојата одлука да поднесам оставка од мојата позиција како доставувач на пица во вашата компанија, стапувајќи во сила [саканиот датум на поаѓање].

Оваа одлука не беше лесно да се донесе, но решив да се преквалификувам професионално во поле кое подобро одговара на моите аспирации и мои вештини.

Сакам да го почитувам моето известување, во согласност со условите на мојот договор за вработување, и затоа сум подготвен да работам до [краен датум на известување]. Се обврзувам да ги извршам сите мисии што ми се доверени во овој период и да му дадам помош на мојот наследник за тој брзо да се прилагоди на својата позиција.

Би сакал да му се заблагодарам на целиот тим за пречекот и соработката што ја добив за време на мојот работен однос. Научив многу како доставувач на пица, особено за тимска работа, управување со времето и решавање на проблеми. Овие вештини секако ќе ми бидат корисни во мојот нов професионален проект.

Ви стојам на располагање за секое прашање или административна формалност во врска со мојата оставка.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

              [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „оставка-писмо-модел-за-поаѓање-во-обука.docx“

template-de-signation-letter-for-departure-in-training.docx – Преземено 5328 пати – 16,13 KB

 

Примерок на писмо за оставка за преселба на нова позиција

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

Мадам, Monsieur,

Со жалење ја објавувам мојата одлука да поднесам оставка од функцијата доставувач во вашата пицерија.

Бев многу среќен што работам за вас, но неодамна добив понуда за работа која подобро се совпаѓа со моите вештини и степен на образование. Мислам дека е време да преземам нови предизвици и да истражувам нови професионални можности.

Би сакал да ви се заблагодарам за стекнатото искуство и вештините развиени за време на моето вработување како доставувач на пица. Оваа работа ми овозможи да го развијам моето чувство за организација, строгост, брзина, односи со клиентите и решавање проблеми.

Убеден сум дека вештините стекнати во вашата компанија ќе ми бидат корисни на мојата нова позиција. Јас сум исто така подготвен да помогнам во обуката на мојот наследник.

Би сакал да ви се заблагодарам за довербата и поддршката во текот на ова професионално искуство.

Останувам на ваше располагање за сите прашања во врска со моето заминување и транзицијата.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

        [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „оставка-за-еволуција-кон-нов-пост-пица-испорача-човек.docx“

оставка-за-еволуција-кон-нова-пошта-пица-доставувач.docx – Преземено 5397 пати – 16,06 KB

 

Примерок на писмо за оставка поради тешкотии при патување

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

Мадам, Monsieur,

Би сакал да ве информирам за мојата одлука да поднесам оставка од мојата позиција како доставувач на пица.

Од моето вработување, научив многу за тимската работа, комуникацијата, управувањето со времето и решавањето проблеми. Стекнав и големо искуство во доставување пици, возење моторизирани возила на две тркала и запознавање на градот и неговата околина.

Но, како што знаете, јас моментално живеам во [место на живеење], што е доста оддалечено. За жал, ова ми предизвикува многу одложувања со доаѓањето на работа навреме. Се обидов да најдам решенија, но не можев да го решам овој проблем.

Сакам да ви се заблагодарам за можноста што ми ја дадовте да работам за вашата компанија и за сите вештини што ги стекнав. Уверен сум дека ќе можам да ги користам овие вештини во мојата идна работа.

Останувам на располагање за сите административни формалности потребни за мојата оставка. И јас се обврзувам да направам се што е можно за да и помогнам на мојата замена брзо да се интегрира и брзо да се грижи за испораките.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

            [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Оставка-поради-тешкотии-во-превоз-дома-работа.docx“

Оставка-поради-превозни-тешкотии-дома-работа.docx – Преземено 5289 пати – 16,21 KB

 

Клучните елементи за пишување писмо за оставка во Франција и одржување добри односи со вашиот работодавец.

Оставката често е тежок чекор за вработените, но важно е да управувате со неа на професионален начин и да одржувате добри односи со вашиот работодавец. За да го направите ова, оставка мора да бидат напишани внимателно и да следат одредени правила. Пред сè, од суштинско значење е јасно да го известите вашиот работодавец за вашата одлука, спомнувајќи го датумот на поаѓање и почитувајќи го известувањето доколку е потребно.

Потоа, се препорачува професионално и учтиво да се образложат причините за оставката, без негативно да се осудува компанијата или колегите. Исто така, важно е да се биде достапен за да се олесни транзицијата и да се помогне на наследникот брзо да се прилагоди на неговите нови функции. На крајот, препорачливо е да му се заблагодариме на работодавачот за дадената можност да работи во компанијата и за вештините стекнати во овој период. Со почитување на овие елементи, можно е да одржувате добри односи со вашиот работодавец, што може да се покаже вредно во иднина.