До крајот на овој курс, ќе можете да:

  • Програмер Arduino микроконтролер
  • Интерфејс Arduino со аналогни и дигитални сензори (притисни копче, светлина, шум, присуство, сензори за притисок, итн.)
  • Користете софтверска библиотека (за контрола на мотори, приклучоци за светло, звук, итн.)
  • Декодирај клучните концепти на прототипирање од Fablabs (учење со пример, брзо создавање на прототипови, итн.)

Опис

Овој MOOC е вториот дел од курсот Дигитално производство.

Благодарение на овој MOOC, можете брзо програмирате и изградите интерактивен објект откако ќе се стекнат со основни познавања од областа на електрониката и компјутерскиот развој. Ќе можете да програмирајте ардуино, мал компјутер што се користи во FabLabs за да ги направи објектите интелигентни.

Ќе соработувате помеѓу учениците, ќе разговарате со експертите на овој MOOC и ќе научите да станете вистински “творецот"!

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Пресметка на индексот на професионална еднаквост: дали има специфики за УЕС?