Отпадот стана вистинско зло во Франција. Повеќе од 50 килограми храна се фрлаат секоја година, кога може да се изеде без опасност. За борба против отпадот, постојат неколку онлајн решенија. Го наоѓаме сајтови против отпад што продаваат непродадени производи, апликации со истиот концепт како и продавници за храна. Во овој преглед, ќе ве водиме низ најдобрите онлајн решенија против отпад.

Кој е онлајн пристапот против отпад?

La пристап против отпад онлајн е да се стави крај на фрлањето прехранбени производи, со препродажба на непродадени предмети. За ова започнаа онлајн проекти. Тоа се мобилни апликации и веб-страници кои нудат продажба на производи кои не можат да се прикажат во прозорецот. Овие производи доаѓаат од сортирањето што го вршат супермаркетите. Тоа може да се производи на кои им се приближува рокот на употреба, деформирани производи или производи кои содржат дефект. За да го зачува својот углед, голема површина не може да го продаде овој тип на производ.

Ова е местото каде што онлајн решенија против отпад. Овие страници и апликации собираат производи одбиени од супермаркетите и ги нудат на продажба преку Интернет по намалени цени. Овој пристап ќе поттикнете ги потрошувачите да купуваат непродадени предмети, со оглед на тоа дека не се скапи и со одличен квалитет.

READ  Дали имам право да преговарам за периодот за земање платено отсуство?

Кои се најдобрите онлајн решенија против отпад?

Таа постои денес еден куп решенија против отпад на интернет. Најзгодно од нив се мобилните апликации. Ако навистина сакате да се борите против отпадот, подобро е да го купите на а продажно место против отпад. Ова ќе ви овозможи да ги откриете производите како и нивната состојба, кои ќе бидат класифицирани на полици како во традиционална самопослуга. За да ви го спасат патувањето, некои намирници против отпад нудат достава до дома. Постојат, исто така, сајтови за онлајн продажба против отпад со истиот принцип на продавници за храна. Да резимираме, тука се 3 од најдобрите светски онлајн решенија против отпадnt, да знае :

  • Премногу добро да се оди : тоа е многу практична мобилна апликација, која ви овозможува да купите корпи против отпад. Оваа апликација нуди корпи со трговци во ваша близина, за да ви овозможи лесно да ги вратите,
  • Ние против отпад: оваа бакалница со уникатен концепт нуди продажба на непродадени производи од секаков вид. Овие производи се продаваат по цена за 30% пониска од пазарната,
  • Вилјантигаспи: оваа локација е најпознатата и најценета локација против отпад во Франција. Овие производи се свежи и со добар квалитет. Со купување на корпа од повеќе од 29 евра. Ќе имате право на бесплатна достава како понуда за добредојде.

Дали е добра идеја да купувате корпи за отпадоци од храна преку Интернет?

Како што можеби сте разбрале, има многу решенија против отпад. Некои нудат корпи за изненадување, кои трговецот е одговорен да ги состави со својата непродадена роба. Ова решение не е многу практично, бидејќи потрошувачот не знае каков производ ќе добие. Во некои случаи, тој може да добие производи кои не може да ги користи или кои не одговараат на неговата исхрана. На пример, вегетаријанец може да прими филета од супермаркет, што ќе му биде сосема бескорисно. Потоа ќе мора да најде начин да се ослободи од него.. Затоа, пристапот против отпад ќе пропадне.

READ  Применете пристап за здравје и безбедност при работа

други негативна точка на корпата за изненадување против отпад е тоа што понекогаш производите што ги содржи веќе не се свежи. Ова главно се однесува на овошјето, зеленчукот и месото. Врз основа на повратните информации од потрошувачите, некои трговци се лизгаат расипано овошје и зеленчук во нивната корпа. Наместо да потрошите 4 евра за да купите бескорисна корпа, која на крајот ќе ја фрлите, подобро е да ги потрошите за купување на производи што ќе ги консумирате.

Кои други онлајн решенија против отпад постојат?

Покрај апликациите, веб-страниците и продавниците за намирници кои продаваат непродадени артикли, постојат и практични алатки за да се избегне отпад. Меѓу овие алатки се мобилни апликации против отпад кои ви помагаат да управувате со купувањето. Овие апликации можат измислуваат менија против отпад во зависност од производите што ги имате во вашиот фрижидер. Може да активирате предупредувања за да бидете известени кога некој производ во вашиот фрижидер ќе го достигне својот DLC. Така, секогаш ќе бидете сигурни дека ќе го консумирате она што сте го купиле. Преземете овој вид на апликации вие ќе спречи фрлање на храната.

Има и апликации кои ти објаснуваат како да се чува секој вид на хранаt. Со тоа што ќе им понудите подобро зачувување, ќе можете да ги одржувате вашите производи свежи долго време. Покрај зачувувањето на свежината на храната, овие методи на зачувување обезбеди зачувување на сите нивни витамини и хранливи материи.

Резиме за онлајн решенијата против отпад

Најпопуларното онлајн решение против отпад е страницата Вилјантигаспи. Овој ти дава пристап до широк избор на непродадени производи, кои се уште се свежи. Цените на производите се намалени за најмалку 50%, што ќе ви овозможи да направите голема заштеда. Ние анти-гаспи е и квалитетна бакалница, која нуди свежи производи, но цената понекогаш е висока. За купете ги најдобрите непродадени производи по најдобра цена, мора консултирајте се со неколку локации против отпад. Не препорачуваме да купувате корпа, бидејќи ризикувате да завршите со производи кои не мора да ви се потребни.

READ  Дознајте повеќе за кариерно советување

Ацетез вашите непродадени производи во самопослуга или на апликација која ги прикажува производите со нивните цени. И за да го усовршите пристапот против отпад и да прифатите одговорна потрошувачка, мора да ги промените вашите навики. Пред купување, прво обидете се да составете јадење со она што веќе го имате во фрижидер. Најдете нови совети за да ги задржите вашите производи што е можно подолго за да избегнете да ги фрлите. Овие мали безопасни гестови ќе ви го овозможат тоа учествуваат во борбата против отпадот.