Економско отпуштање честопати се доживува лошо. Но, добро управувано, тоа може да биде отскочна даска кон професионално обновување, под услов да имаме клучеви да се вратиме назад, се разбира, но повисоко и во насока „што има смисла“. Доказот е со сведочењето на 31-годишната Мари, поранешна козметичарка, а сега и асистент на продажбата на Францускиот центар.

Темпото на живот на Мари е како формулата IFOCOP што таа ја избра за да започне со професионално преквалификување: IN-TEN-SIF. Како доказ, има уште 18 месеци, таа се посвети тело и душа на својата работа како раководител на естетски центар во Лил и започна да размислува за промените што треба да се направат за подобро усогласување на личниот и професионалниот живот за среќен настан: раѓањето на неговата ќерка. Освен што уште еден неочекуван настан ќе ги сврти работите наопаку ... Институтот што ја вработува Мари е во тешки тешкотии и се најде принуден да продолжи со неколку економски отпуштања. Мари потоа се наоѓа регистрирана како барател на работа според договор за професионално обезбедување (ССП) на Пле Емплои. Но, таа нема намера да ја направи оваа ситуација да трае вечно.

Прашање

Многу брзо, таа ја прави својата интроспекција, како што се согласи со нас

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Финансирање на VAE Transitions pro и OPCO: продолжување до 2021 година