Кога да се регистрирате Како да се организирате? Што ако се изгубам? Кога се испитите? Што е CM? Што ако курсот што го избрав не ми се допаѓа? Дали има обиколка на објектот? Кај кого да одам ако не разбирам? Кога започнува учебната година?...
Толку многу прашања што си ги поставуваме пред да влеземе на универзитет!

Следете ги стапките на Жилиет и Феликс, новите студенти на универзитетот, и со нив најдете ги одговорите на вашите прашања и совети за да ги направите успешни вашите први чекори во високото образование.

Овој MOOC првенствено е наменет за средношколци. Неговата цел е да ги отстрани стравовите и конкретно да одговори на одредени аспекти од оваа нова фаза од животот.

Содржините презентирани во овој курс се произведени од наставни тимови од високото образование во партнерство со Онисеп. Така можете да бидете сигурни дека содржината е доверлива, создадена од експерти во областа.