Без разлика дали сте средношколец или студент, професори, истражувач, вработен во јавниот или приватниот сектор или едноставно љубопитни и желни да учите или повторно да научите, овој MOOC е за вас. Овој курс на едноставен и достапен начин ќе се справи со основните поими за климата и нејзиното затоплување: Што е клима? Што е ефектот на стаклена градина? Како да се измери климата? Како има и дали ќе се разликува? Кои се последиците од глобалното затоплување? И кои се решенијата? Еве неколку прашања кои ќе бидат одговорени во овој курс благодарение на нашиот наставен тим, но и со помош на говорници специјализирани за овие прашања.

Продолжете со читање на статијата на оригиналната страница →

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Бесплатно: Како да се создаде аудиовизуелна производствена задруга