Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Во 2018 година, фирмата за истражување и советување Гартнер побара од 460 деловни лидери да ги идентификуваат нивните главни пет приоритети за следните две години. 62% од менаџерите изјавиле дека ја планираат својата дигитална трансформација. Вредноста на некои проекти надмина милијарда евра. Со проекти во вредност од над XNUMX милијарда долари годишно, има премногу можности за пропуштање на овој пазар во развој со добри изгледи за раст.

Дигиталната трансформација е употреба на дигитални технологии за создавање нови организациски модели кои влијаат на луѓето, бизнисот и технологијата (ИТ) за да се оптимизираат одредени деловни процеси (на пример, испорака на производи) и да се зголеми ефикасноста. Гигантите како Amazon, Google и Facebook се веќе добро етаблирани на овој пазар кој постојано се менува.

Ако вашиот бизнис сè уште не ја започнал својата дигитална трансформација, тоа веројатно ќе биде наскоро. Станува збор за сложени проекти кои обично се протегаат неколку години и вклучуваат управување со ИТ, човечки ресурси и финансии. Успешната имплементација бара планирање, одредување приоритети и јасен акционен план. Ова ќе обезбеди видливост и релевантност за сите вработени да бидат вклучени во проектот и да придонесат за промени.

Дали сакате да станете експерт за дигитална трансформација и да ги решите човечките и технолошките предизвици? Дали сакате да разберете кои проблеми треба да ги решите денес за подобро да се подготвите за утре?

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→

READ  Изберете ги најдобрите кандидати