Законодавството за заштита на податоците, како што е Директивата за заштита на податоците, бара веб-локациите и апликациите да имаат политики за приватност.

Користете го мојот водич чекор-по-чекор за да ја автоматизирате вашата имплементација со Iubenda и да го активирате вашето решение брзо и лесно.

Ако имате веб-локација, апликација, систем за е-трговија или систем SaaS, можеби ќе ви треба политика за приватност. Ако немате политика за приватност, ризикувате сериозни казни во случај на ревизија. Но, од каде да се започне? Освен ако не сте правник, правните термини и жаргон може да бидат збунувачки. Затоа го создадовме овој курс.

Можете лесно да креирате и управувате со професионална политика за приватност и колачиња додека автоматски ажурирате и конфигурирате над 1 поставки. Таа е развиена од меѓународен тим на адвокати, ги исполнува најновите меѓународни стандарди и е достапна на интернет.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→