Двајца од моите вработени беа во врска, но нивната романтична врска заврши на бурен начин: испраќање бројни е-пошта, поставување GPS-ознака на возилото на поранешниот партнер ... Може ли да го отпуштам вработениот што се лизга?

Романтична врска што завршува лошо на работа: личен или професионален живот?

Кога ќе заврши романтичната врска меѓу колегите, можеби не е дека сè оди добро меѓу поранешните loversубовници. Но, кога врската станува бурна, дали е можно да се санкционира вработениот кој оди предалеку?

Касациониот суд неодамна мораше да донесе одлука по ова прашање.

Во случајот поднесен на нејзина проценка, двајца вработени во иста компанија со месеци одржуваа романтична врска направена од раскинувања и реципрочни молби, кои завршија на бурен начин. Еден од нив на крајот бил отпуштен. Како поддршка на отпуштањето, вработениот беше обвинет за:

да има инсталирано GPS светилник на возилото на вработената со цел да ја следи без нејзино знаење; да му испрати бројни интимни пораки и покрај фактот дека засегнатото лице експресно му укажало дека повеќе не сака да има никаков контакт со него во

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Заработете пари со страницата 5euros