Опис

Ова е многу комплетна лекција за конјугација.

На крајот од обуката, ќе знаете како подобро да конјугирате глаголи и ќе асимилирате како функционира конјугацијата.

Предупредување: нема да научите како да користите глаголи, само како да ги конјугирате.

Навистина, мојот метод се состои прво да знам како да комбинирам сè (бидејќи одредени правила се повторуваат), пред да размислам за суптилностите на користењето на секој ритам.

Не им се обраќам на почетници, туку на ученици кои веќе имаат основно познавање на францускиот јазик и кои сакаат да престанат да прават грешки поради недостаток на разбирање за тоа како функционира јазикот.

Вредностите на времињата, односно употребата на времињата што ќе научивте да ги конјугирате беспрекорно, ќе бидат предмет на друга обука.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Како да направите професионална бизнис картичка во Microsoft Word?