Обука за секој кој сака да го подобри своето слушање

Слушањето е незаменлива вештина во сите аспекти на животот, а особено во професионалниот свет. Без разлика дали сте на интервју за работа, дали се снаоѓате голема компанија, или едноставно барате да ги подобрите вашите вештини за слушање, курсот „Ефективно слушање“ што го нуди LinkedIn Learning е за вас. Оваа обука, предводена од Бренда Бејли-Хјуз и Татјана Колово, и двајцата експерти за комуникација, ве учи како да ги процените вашите моментални вештини за слушање, да ги разберете бариерите за ефективно слушање и да усвоите ставови кои ќе ги подобрат вашите вештини за слушање.

Разбирање на бариерите за слушање

Обуката за ефикасно слушање ви помага да ги разберете бариерите за слушање. Ве води низ одвлекувањата што можат да го попречат ефективно слушање и ви помага да ги надминете тие пречки. Со разбирање што може да го попречува вашето слушање, можете да преземете чекори за да го подобрите квалитетот на слушањето и да станете подобри во вашите односи.

Прифатете ефективни ставови за слушање

Обуката не само што ве учи на бариерите за слушање. Исто така, ви дава алатки и техники за усвојување ефективни ставови за слушање. Без разлика дали сте колега, ментор или пријател, овие ставови ќе ви помогнат да ги подобрите вашите вештини за слушање и да станете подобар комуникатор.

Придобивките од обуката

Освен што ви обезбедува вештини за слушање, обуката Ефективно слушање ви дава и сертификат за споделување, покажувајќи го вашето знаење стекнато на курсот. Покрај тоа, обуката е достапна на таблет и телефон, што ви овозможува да ги следите вашите курсеви во движење.

Курсот за ефикасно слушање што го нуди LinkedIn Learning е вреден ресурс за секој што сака да ги подобри своите вештини за слушање. Без разлика дали сакате да го подобрите вашето слушање во професионален или личен контекст, оваа обука ќе ви ги даде алатките и знаењето што ви се потребни за ефективно и со почит да слушате.

 

Не ја пропуштајте оваа единствена можност да ги подобрите вашите вештини за слушање. Курсот „Ефективно слушање“ моментално е бесплатен на LinkedIn Learning. Уживајте сега, нема да остане засекогаш!