За жал, стана класика во кариерата на многу активни луѓе, отпуштањето од економски причини ги враќа назад работните работници на пазарот на трудот во „потрага по значење“ во нивниот следен, одлучувачки избор за кариера. Така започнува приказната на Аурели, со која се среќаваме денес. И овде, ќе се соочиме со уште една „класика“: онаа за преквалификација која не само што ни овозможува да скокаме повисоко, туку, како бонус, со насмевка!

Пред 3 години, можевте да налетате на Аурели на полиците на големата продавница за сами, каде што носеше униформа на консултант за продажба. На 33 -годишна возраст и со деловна диплома во рака, Аурели издвои удобно место за себе после 9 последователни години на оваа позиција. „Можеби не на ниво на мојата лиценца за трговија, но работата ме привлече, атмосферата на тимот беше добра, таму ја најдов својата сметка“, анализира таа. Освен што економските тешкотии со кои се соочи неговата продавница ќе го означат крајот на неговиот ЦДИ. Соочени со тоа, веднаш се појавуваат три опции: прифатете трансфер во друга продавница на знакот. Таа одбива ; да се преориентираат во рамките на компанијата на друг професионален профил. Ние не

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Студенти: изберете програма за работа-студија