Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Дали сте одговорни за заштита на информацискиот систем во вашата организација и дали сакате да научите како да ги истражите безбедносните прекршувања за подобро да го заштитите? Тогаш овој курс е за вас.

Моето име е Томас Роча, јас сум истражувач за сајбер безбедност во McAfee и имам спроведено бројни форензички истраги за различни компании.

Во овој курс, ќе научите како да спроведувате систематски анкети.

Ќе научите да:

  1. Соберете податоци за вашите анкети.
  2. Извршете скенирање со користење, исфрлање и копии од хард дискот.
  3. Скенирајте за малициозни датотеки.

Конечно, поднесете го вашиот извештај од истрагата.

Дали сте подготвени да ги совладате сите форензички вештини потребни за заштита на вашите системи? Ако е така, добар тренинг!

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→