Надевајќи се…: Пристојна форма на крајот од професионална е-пошта за која треба да се грижите

Љубезните формули се доста добро познати и во административната област и во професионалниот свет. Сепак, понекогаш мислиме дека ја имаме вистинската формула и ја користиме во сите овие професионални пораки, освен што содржи некои синтаксички грешки. Овие се проширија и ако не внимаваме, ризикуваат да го дискредитираат испраќачот. Ќе откриете во овој напис, правилното користење на поздравување " Надевајќи се… ". Така ќе избегнете да ја платите цената за несмасна употреба.

Учтивата фраза „Надевајќи се ...“: Избегнувајте контрадикторност

За да склучат професионална е-пошта, многу луѓе користат неколку љубезни формули како што се: „Се надевам дека ќе слушнам од вас, ве молиме прифатете го изразот на мојата длабока благодарност“ или дури „Со надеж дека мојата апликација ќе ви го задржи вниманието, примете го изразот на мојот најистакнати поздрави“.

Ова се погрешни изрази на учтивост што мора да се вовлекле во некоја од вашите професионални е-пошта.

Зошто овие формулации се погрешни?

Со започнување на вашата љубезна формула на крајот од е-поштата со „Надевајќи се ...“, ќе прибегнете кон ставање. Како таков, во согласност со правилата за синтакса на францускиот јазик, предметот е тој што мора да ја следи групата зборови што се приложени. Секој друг начин на постапување е погрешен.

Навистина, кога ќе кажете „Со надеж дека ќе слушнеме од вас, ве молиме прифатете...“, апозицијата не е поврзана со ниту една тема. И ако треба да бараме, веројатно мислиме на дописникот. Што е донекаде контрадикторно.

Ова се објаснува со фактот дека таквата љубезна формулација наведува да се верува дека дописникот или примачот е тој што чека или се надева дека ќе има вести, што е спротивно на разумот.

Која е најсоодветната формула?

Наместо тоа, точната љубезна фраза е: „Со надеж дека ќе слушнам од вас, ве молиме прифатете го изразот на мојата длабока благодарност“ или „Со надеж дека мојата апликација ќе го задржи вашето внимание, ве молам. да го примите изразот на моите најистакнати поздрави“.

Покрај тоа, за да склучите професионална е-пошта, има и други грешки што треба да се избегнат. При користење на глаголот, моли се во прво лице еднина, напиши „те молам“ а не „те зедов“. Оваа последна вербална група е поврзана со глаголот „Земи“ кој нема никаква врска со оваа љубезна фраза.

Познавањето на овие нијанси на правописот и некои синтаксни правила е од суштинско значење, особено во професионалниот свет. Грешките како овие што се наоѓаат во писмото може да бидат фатални и да работат против вас. Слично во однос на клиент или добавувач.