Како Орнела, динамична 33-годишна мајка која живее во близина на Рунгис, успеа за една година да се пресели од статус на трагач по работа на Асистент за човечки ресурси? Сè додека ја добиваше својата диплома од IFOCOP и управуваше со неговиот семеен живот без да се стави во финансиски срам? Најлесен начин е да му поставите прашање.

Орнела, ја започнувате годината многу силно, бидејќи за време на ова интервју штотуку сте се вработиле како асистент за човечки ресурси!

Навистина, и јас сум многу среќен (насмевка). Ова само ја зајакнува мојата убеденост дека направив вистински избор со иницирање на мое професионално преквалификување преку обука.

Го следевте курсот за обука на асистент со човечки ресурси со IFOCOP. Но, од кој професионален универзум потекнувате? И, кој е вашиот првичен пат за обука?

Првично бев предодреден за туристичкиот сектор. После мојот општ BAC, јас исто така имав преземено BTS во продажба и производство на туризам, што за жал немав можност да го потврдам, по промената во личниот живот што ме натера да ја напуштам родната Нормандија за регионот Париз. Првата итност тогаш беше да се најде работа за