Што имаат заедничко? Да имаат обучено, со IFOCOP Искуства, во професијата менаџер на Заедницата и да им понудат, благодарение на нивниот проект за преквалификација, нова траекторија кон нивната професионална кариера. Николас, Делфин, Мануел 3 ученици 3 и XNUMX приказни за единствена цел: професионален успех.

Мануел ГРИГОРИО

Да тренирам да понудам нов живот.

Во оваа фаза, веќе не зборуваме за преквалификација, туку за нов живот! Динамичен во педесеттите години и глава полна со проекти, Мануел работи скоро 30 години во областа на стручна обука за возрасни, во близина на Монтаргис. Дојди „На крајот од еден циклус », Како што ни објасни во преамбулата на нашето интервју, неговиот проект мора да го одведе кон совршено усогласување на планетите што„ нужно “ќе комбинира стимулативен професионален живот и исполнет личен живот. Конкретно, Мануел сака да стане свој шеф, да продолжи да работи со Франција додека се врати да живее во неговата земја на потекло - Португалија - и да ги поддржува заедниците, организациите и бизнисите во управувањето со нивната е-репутација преку преземање одговорност за нивните социјални мрежи.

Ревносен следбеник на социјалните мрежи уште од првиот час, тој тренираше со IFOCOP

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Монитор со NetVibes