Страв од погледот на другите 

Страв од погледот на другите, страв кој често се враќа. Сите сме живееле низ комплицирани ситуации! Дали сакате да направите чекор во животот? Или се изразувате јавно? Или едноставно поставете прашање? Без разлика дали се работи за мали или големи активности, овој страв може постојано да се враќа за да ве присили и никогаш да не ве напушти ...

Добро заразен проблем и препознатлив во светот. Може да има штетни ефекти што ќе ве спречат да напредувате, понекогаш може да ве замрзне: кои се тајните за да се борите? Што е потребно за да го победиш и да продолжиш да бидеш сам?

Благодарение на ова видео 2 min, ќе разберете зошто, на крајот, може да биде едноставно да се надмине и да се движи напред. Стравот е често создавање на нашиот ум, илузија, така што вашиот страв од другите изгледа разочарувачки.

Лекции кои се едноставни и лесни да се стават во место кога ќе станете свесни за нив. Усвојување на овој курс на дејствување и отклучување на вашиот страв. Дозволете си можност да бидете мирни и автентични!

Во ова видео ќе најдете решенија и совети кои ќе помогнат да се спротивстави на стравот од очите на другите и да го направите животот полесен секој ден ... и сето тоа, само во 5 поени:

1) Претпоставки Не трошете време размислување на местото на вашите соработници.

2) Наедногласноé : „Со тоа што се трудите премногу да им угодите на сите, на крајот му угодувате на секого“ треба да изберете!

READ  Развијте го вашиот личен и професионален потенцијал: бесплатна обука

3) Папокот : ако светот се сврте околу вас, тоа ќе биде можно ...

4) релативизација : да научат да релативизираат на помалку стрес.

5) Прифаќање : ги прифаќа своите граници и се движи по сопствен пат.

Скапоцено помагало кое ќе ви помогне во секојдневниот живот. Јас веќе не се плашам, а ти?


[вградено] https://www.youtube.com/watch?v=yNL_osGy7Yk[/embedded]