Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Cette бесплатна обука има за цел да ви покаже дека пребарувач на Google не е ограничена на едноставна лента за пребарување. Ќе научиш да совладајте ги сите параметри на пребарување на Google за сортирајте ги и подобрете ги вашите резултати за да имате пристап до квалитетни информации.
На програмата на ова бесплатна обука на Google пребарување

Како пример, ќе научите како да:

Пребарајте датотеки PDF, DOC, XLS наместо веб -страници, Имајте пристап до резултатите индексирани на одреден датум, Ограничете го прикажувањето на резултатите на одреден јазик, Најдете име на лице или место по фотографија, Користете SafeSearch функција за заштита на корисник од несоодветна содржина. … И многу други работи!

Un MCQ курсот ќе ви овозможи да го потврдите вашето ново знаење.
Добро откритие за овие Совети на Google за ефикасно пребарување.
 

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Напишете мотивационо писмо