Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Како работодавач, морав да ги штитам здравјето и безбедноста на моите вработени и затоа ги ставав, кога е можно, во ситуација на теле-работа. Сепак, дали е можно од далечина да ја мониторирам активноста на моите теле-работници?

Без оглед дали спроведувањето на теле-работа во вашата компанија е резултат на колективен договор потпишан со синдикатите или на здравствената криза, не е сè дозволено и мора да се почитуваат одредени правила.

Додека генерално им верувате на вашите вработени, сепак имате некои проблеми и резерви за нивната продуктивност кога тие телекомуникацираат.

Затоа сакате да ја контролирате активноста на вработените кои работат дома. Што е овластено за ова прашање?

Теле-работа: ограничувања на контролата на вработените

CNIL објави на крајот на ноември, прашање и одговор за теле-работа, што одговара на ова прашање.

Според CNIL, можете целосно да ја контролирате активноста на вработените во теле-работа, под услов оваа контрола да биде строго пропорционална со целта што се спроведува и да не ги крши правата и слободите на вашите вработени и притоа да ги почитувате очигледно некои правила.

Знајте дека чувате, y ...

READ  Телеграмски маркетинг - добивање на повеќе клиенти со телеграма