Со цел да се поддржи регрутирањето на 1 млади луѓе во ССЕ, МСП и ЕТИ во занаети со еколошка транзиција, бонус од 000 € ќе се исплати на компанијата што го поздравува талентот за територијално доброволство во бизнисот (ВТЕ) " Зелена ".

За што се работи ?

Вистински столб на планот France Relance, еколошката транзиција денес е вектор на раст што создава нови активности, работни места и богатство. Деловните лидери, вклучени на дневна основа во повеќе задачи за управување со готовина, нивната книга за нарачки и нивните човечки ресурси, имаат потреба од поддршка за да се посветат на еколошката транзиција.

VTE, лансиран во 2018 година, е програма управувана од Bpifrance, која дава можност да студираат студенти или неодамна дипломираа на високо образование за да пристапат до позициите на одговорност во француските VSE, МСП и средни капитали.

Како дел од планот „1 млад 1 решение“ на Франс Реленс, Зелениот ВТЕ е можност за нив:
да се здобијат со силни вештини и диференцирање на професионалното искуство;
да има целосна и трансверзална визија за компанијата, како и за нејзините идни предизвици поврзани со еколошката транзиција;
да бидат во непосредна близина со деловен менаџер;
de

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Услуга за клиенти по телефон