Примерок за оставка за месар кој сака да оди на обука

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Сакам да ве информирам за мојата оставка како месар во супермаркет. Навистина, донесов одлука да одам на обука за да ги подобрам моите вештини и да стекнам нови знаења од областа на месарството.

За време на моето долгогодишно искуство како месар, можев да ги развијам моите вештини за сечење, подготовка и презентирање месо. Научив и да работам во тим, да управувам со залихи и да обезбедувам квалитетна услуга за клиентите.

Убеден сум дека оваа обука ќе ми овозможи да стекнам нови вештини кои ќе ми бидат корисни во текот на мојата професионална кариера.

Планирам да ја напуштам мојата позиција на [датум на заминување], како што се бара од [бројот на недели/месеци] известувањето во мојот договор за вработување.

Сакам да ви се заблагодарам за можноста што ми ја дадовте да работам во вашиот тим и се надевам дека ќе оставам позитивно сеќавање.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

[Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел-писмо-оставка-за-поаѓање-во-обука-BOUCHER.docx“

Модел-писмо-оставка-за-поаѓање-во-тренинг-BOUCHER.docx – Преземено 6733 пати – 16,05 KB

 

Шаблон за писмо за оставка за повисоко платена можност за кариера-BOUCHER

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Почитуван [име на менаџер],

Пишувам за да ве информирам за мојата одлука да дадам оставка од мојата позиција како месар во [име на супермаркет] за да се стремам кон нова можност за кариера која нуди подобра компензација.

Имав можност да научам важни вештини за управување со залихи, нарачка на месо и тимска работа. Сето ова го засили моето искуство како месар.

Сепак, по внимателно разгледување, решив да ја искористам оваа можност што ќе ми овозможи да ја подобрам мојата финансиска состојба. Би сакал да ве уверам дека ќе продолжам да работам напорно и ќе дадам се од себе за време на моето известување [број на недели/месеци] за да се обезбеди непречена транзиција.

Благодарен сум за сето она што го научив овде во [име на супермаркетот] и ве молам прифатете, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема поздрав.

 

 

  [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел на-оставка-писмо-за-подобро-плаќање-кариера-можност-BOUCHER.docx“

Модел-писмо-оставка-за-подобро-платена-кариера-можност-BOUCHER.docx – Преземено 6609 пати – 16,23 KB

 

Примерок на писмо за оставка од семејни или медицински причини - BOUCHER

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Почитуван [Име на менаџерот],

Ви пишувам за да ве информирам дека поднесувам оставка од функцијата месар со [име на компанијата] од здравствени/семејни причини. Ја донесов тешката одлука да ја напуштам мојата позиција за да се фокусирам на моето здравје/моето семејство.

Исклучително сум благодарен за сите можности што ги имав додека работев за [име на компанијата]. За време на моето време овде, научив многу за месарскиот занает, за подобрување на моите вештини за сечење и подготовка на месо, како и за стандардите за безбедност на храната.

Мојот последен работен ден ќе биде [датум на поаѓање], во согласност со барањата за известување од [наведете известување]. Ако ви треба мојата помош за да тренирате замена или за која било друга потреба пред моето заминување, не двоумете се да ме контактирате.

Би сакал искрено да ви се заблагодарам за поддршката и разбирањето во оваа тешка ситуација. Благодарен сум за сите можности што ги имав овде и сигурен сум дека нашите патишта повторно ќе се вкрстат во иднина.

Ве молиме прифатете, драги [име на менаџерот], изразот на мојата најголема почит.

 

 [Комуна], 29 јануари 2023 година

  [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел на-оставка-писмо-за-семејство-или-медицински причини-BOUCHER.docx“

Модел-писмо-оставка-за-семејство-или-медицински причини-BOUCHER.docx – Преземено 6648 пати – 16,38 KB

 

Зошто е важно да се напише професионално писмо за оставка

Кога ќе донесете одлука за откажете се од работата, од суштинско значење е да напишете професионално писмо за оставка. Во оваа статија, ќе истражиме зошто е важно да се напише такво писмо и како да се направи тоа ефективно.

Избегнувајте конфликти

Кога ќе поднесете оставка, професионалното писмо за оставка може да помогне да се избегнат конфликти со вашиот работодавец. Со оставање писмен запис за вашата оставка, можете да избегнете каква било конфузија или недоразбирање околу вашето заминување. Ова може да помогне да се одржи позитивен работен однос со вашиот работодавец, што може да биде важно за вашата идна кариера.

Одржувајте ја вашата професионална репутација

Пишувањето професионално писмо за оставка исто така може да ви помогне да ја одржите вашата професионална репутација. Со изразување на вашата благодарност за можноста да работите за компанијата и изразувајќи ја вашата посветеност за олеснување на непречена транзиција, вие покажувате дека сте одговорен и почитуван вработен. Ова може да ви помогне да одржите добра репутација во вашата индустрија.

Помогнете со транзицијата

Пишување писмо на професионална оставка исто така може да помогне да се олесни транзицијата за вашиот работодавец. Со обезбедување информации за вашиот последен работен ден и изразување на вашата посветеност да помогнете во транзицијата, можете да му помогнете на вашиот работодавец да најде и да обучи соодветна замена. Ова може да помогне да се обезбеди непречена транзиција и да се избегне нарушување на бизнисот.