Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Заплена на плата: од што се состои?

Зборуваме за украс на плата, кога доверител на вашиот вработен ќе ве замоли да повлечете одредена сума директно од платите на последниот. Овој данок тогаш се одвива без согласност на работникот, со одлука на судот.

Како гарнитурист, секој месец мора да плаќате на регистарот на судот сума најмногу еднаква на делот од платата што може да се собере.

Заплена на плати: износ на неостварливата фракција 2021 година

Со цел да му дадете жива глава на вработениот, можете да внесете само дел од неговите надоместоци, утврдени со скала што ги зема предвид неговите годишни надоместоци и бројот на зависни лица.

Нормално, оваа скала на гарнитури и трансфери на плати се поставува секоја година со декрет заснован на промени во индексот на потрошувачки потрошувачи на домаќинства објавен од INSEE.

Сепак, бидејќи овој индекс малку се смени помеѓу август 2019 година и август 2020 година, скалата не беше преценета оваа година. Скалата 2020 продолжува да се применува во 2021 година.

Сепак, постои апсолутно недостижна фракција еднаква на износот на активен приход од солидарност (РСА) за една личност (Код

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Создадете страница и продадете ја вашата обука преку Интернет со Podia