Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Дали вашите вработени можат да пушат во просториите на вашата компанија?

Забрането е пушење на места доделени на колективна употреба. Оваа забрана се применува на сите затворени и покриени места кои ја пречекуваат јавноста или кои претставуваат работни места (Закон за јавно здравје, член Р. 3512-2).

Вашите вработени во никој случај не смеат да пушат во нивните канцеларии (без разлика дали се индивидуални или заеднички) или во внатрешноста на зградата (ходник, простории за состаноци, просторија за одмор, трпезарија, итн.).

Навистина, забраната се применува дури и во одделни канцеларии, со цел да се заштитат од ризиците поврзани со пасивно пушење сите луѓе што може да бидат донесени да поминат во овие канцеларии или да ги окупираат, дури и краток момент. Дали е тоа колега, клиент, добавувач, агенти задолжени за одржување, одржување, чистота итн.

Сепак, штом работното место не е покриено или затворено, можно е вашите вработени да пушат таму.

READ  Дали имам право да прифатам враќање на вработена пред крајот на нејзиното породилно отсуство?