Целосно бесплатна премиум обука на OpenClassrooms

Во секој бизнис, голем или мал, дијалогот помеѓу работодавачот и вработените е важен дел од водење бизнис. За ваквите дијалози, законот предвидува конкретни структури. Органи кои ги застапуваат и штитат интересите на вработените. Тоа се Претставничките тела на персоналот.

Дали би сакале да знаете како работат овие тела за вашата компанија и кои се обврските на работодавачот во овој поглед?

Овој курс ќе ви ги обезбеди основните информации потребни за да ја разберете застапеноста на работниците, како да ја организирате и што е најважно, како да управувате со неа без страв дека ќе направите грешки.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→